Bismil ilçesinde oto galericiler sitesi açılışı yapıldı açılışa belediye başkan vekili kaymakam Enver Hakan Zengince, sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten, siyasi parti temsilcileri kurum amirleri, STK ve vatandaşlar katıldı.38baf913-55f6-4a88-a464-2ff698a9bb71.jpg8f831264-d95f-4430-a06a-1fa94c4c96c3.jpge5c60496-ed2f-4c10-bed9-69078551c8b5.jpg3e07e4da-f71d-4e54-8e3f-7ce0f3bd0bf4.jpg

Pandemiden dolayı iki yıl geç açılışı yapılan Bismil oto galericiler sitesinin açılışı kesilen kurdelelerle açılışı yapıldı. Kesilen kurdelelerden ve yapılan konuşmalardan sonra misafirlere yemek verildi.
Programda bir konuşma yapan sağlık bakanlığı yönetim hizmetleri genel müdür yardımcısı Dr. Aziz Alper Biten, Bismilli hemşerilerim bu muhteşem modern yapı açılışı için beni buraya davet ettiler. Bende bundan dolayı memleketime gelerek Bismil’e yakışan yapının açılışı için ve bu mutluluğu hemşerilerimle birlikte yaşamak için geldim. Beni buraya davet eden tüm esnaf arkadaşlara ve hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu hizmeti buraya kazandıran başta iş adamlarımıza ve onlara destek veren bürokratlara siyasi partilere ve kanaat önderlerine ayriyeten teşekkür ediyorum dedi.
Ambulanslar için “mazotu koyarsanız götürürüz” o günleri geride kaldı
Daha önde bildiğiniz gibi ambulanslar için mazotu koyarsan götürürüz dedikleri zamanları yaşayan büyüklerimizin o günleri yaşadığını ve o günlerin geride kaldığın Biten” Diyarbakır il genelinde 14 bin sağlık personelimiz hizmet veriyor. Bu Türkiye’de ki illere göre çok iyi bir orandır. 14 bin sağlık görevlisinin bin 50 civarı pratisyen tabip bine yakın uzman tabip diş hekimi ve eczacılardan oluşuyor. Hükümetimizin ilk baştan bugüne Diyarbakır’da gerçekleştirdiği yatırımlar ve sağlık alanında ki gelişmelerden bahsetmek istersek: Diyarbakır genelinde toplam 71 adet 112 komuta kontrol merkezimiz bulunmakta. Bugün itibariyle 4’dü kar paletli, 1’ri motosiklet, biri helikopter, 4 tane 4 sedyelik ve iki tane yoğum bakım destekli ve bir çocuk yoğum bakım destekli toplamda 9’zu özelikli ambulans ile birlikte toplam 112 ambulans Diyarbakır geneline hizmet vermektedir. Ambulans için 112 aradığında en hızlı hizmet veren illerden de biriyiz hemşeriniz olacakta bundan gurur duyuyorum. Son bir yıl içerisinde Diyarbakır’da Helikopter ambulansıyla ile taşınan hasta sayısı bin 415 uçak ambulansımızla ile taşınan hasta sayısı bin 400 dur. Daha önde bildiğiniz gibi ambulanslar için mazotu koyarsan götürürüz dedikleri zamanları siz değerli büyüklerimiz hatırlarsınız bugün elhamdülillah uçak ambulanslarla helikopter ambulanslarla bir yılda toplam 3 bin hasta taşındı.” Bilgisini paylaştı.
“Türkiye’nin tüm hastaneleri Avrupa standartlarının üstünde bir yapı olduğu gibi hizmette veriyor”
Geçen sene burada bir konuşma yapmıştım o konuşmada Bismil devlet hastanesi ve diğer ilçe hastaneleri Avrupa standartlarının mimari olarak üstündedir modern bir yapıya sahip olduğunu söylemiştim diyen Biten” bazı gazeteci arkadaşlarda beni eleştirmişti demişlerdi ki: Aziz bey ya Avrupa’yı bilmiyor ya da Diyarbakır’ı bilmiyor. Ben buradan tekrar söylüyorum kesinlikle Türkiye’de ki bütün hastanelerimiz Avrupa standartlarının çok çok üstündedir. Bismil devlet hastanesinde son 6 ay içerisinde 128 bin vatandaşımız acil serviste 240 bin vatandaşımıza politikte 368 bin hastaya tedavi uygulandı. Bunların yanı sıra Yukarı salat komuta kontrol merkezi istasyonu ve aynı zamanda aile sağlık merkezi açıldı. Yakında çöltepe’de güzel bir aile sağlık merkezimiz olacak Ambar içinde sağlık bakanımız bir sağlık merkezi yapılması konusunda görüşmelere yapılmaktadır.” Dedi.
Bismil oto galericiler sitecisi yöneticisi Yasin Sinci “ Bu site kurulmadan önce oto galeri işi yapan arkadaşlarımız düzensiz ver bir birinden uzak bir şekilde çalışıyorlardı. Bu durum hem esnaflarımız hem müşterilerimiz zor durumda kalıyorlardı. Bizler 2019 yılında ilçe kaymakamımız desteğiyle kollarımızı sıvayıp çalışmaya başladık. Buranın temelini attığımız günden beri ilçemizin ileri gelenlerinden esnaf ve sanatkârlar odası başkanlığı STK başkanlılarımızdan yerel siyasetçilerimizden gereken desteği gördük bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz buranın temelini attıktan sonra mazı sorunlarla karşılaştık bunun için Ankara’da bulunan sağlık bakanlığı genel müdürlükte Dr. Aziz Biten hemşerimizin kapısını çaldık kendiside sağ olsun ilk andan beri her konuda elini taşın altına koydu ve bu yapının Bismil’e kazandırılması için emeklerini desteklerini esirgememiştir. Ve nihayetinde bugün ilçemize oto galericiler sitemizin açılışını birlikte yaptık bundan dolayı çok memnun olduğumuzu belirterek site esnaflarımız adına emeği geçen herkese teşşekür ediyoruz.”Dedi.
Programda bir konuşma yapan Bismil ilçe kaymakamı Enver Hakan Zengince” ülkemizin refah düzeni artması için iki temel hususun gelişmesi çok önemlidir. Bunlardan bir tanesi üretimin artması ikincisi ise ticaret hacminin yükselmesidir. Bu iki unsur hem ülkenin gelir seviyesinin artmasında hemde vatandaşlarımızın gelir seviyesinin yükselmesi için iki temel yapı taşıdır. Bugün burada bir ticari merkezimizin açılışını yapıyoruz. Ülkemizin nüfus olarak ticaret hacmi olarak sanayi olarak aynı zamanda tarımsal yapı olarak en önemli kentlerinden şehirlerinden bir tanesi Diyarbakır’dır. İlçemizde hem tarımsal üretim bakımından hem sanayi ve ticaret gelişim pota siyen açısından Diyarbakır’ın en önemli ve en kıymetli ilçesidir. İlçemize bu tarz eserlerin kazandırılması bizim en önemli isteğimiz ve temennimizdir. “İfadelerini kulandı.
Galericiler sitesi kurulmadan önce çok zorluklar çektiğini söyleyen Galerici siteci esnaflarından Erdem Ersoy” 5 yıldır bu sektörün içindeyim. Biz galerici esnaflar olarak eskiden bir birimizi tanımıyorduk herkes farklı bir yerdeydi kimsenin kimseden haberi yoktu arabalarımızı park edemiyorduk. Arabalarımız kaldırımları yolları işkal ediyordu bunun gibi bir çok olumsuz yanları vardı hem bir hem müşterilerimiz zorluklar çekiyordu. Şimdi ise site sayesinde esnaflar olarak bir birbirimizi tanıyoruz kendimiz güvende hissediyoruz müşteriler buraya gelerek rahatlıkla araç bulup alabiliyorlar bundan dolayı hem biz memnunuz hem müşterilerimiz memnundur.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi