Diyanet İşleri Başkanlığının uygulamaya koyduğu "Sabah Namazı Buluşmaları" kapsamında Bismil İlçe Müftülüğünün organizesiyle çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu vatandaşlar, sabah namazında bir araya gelmeye devam ediyor.

Bismil'de her pazar sabahı bir  Camiinde kılınan sabah namazına İlçe müftüsü Ahmet Durmuş ile Müftü yardımcısı Ahmet Kalkan  ve Sivil Toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, yaptığı konuşmada gençlerin sabah vakitlerinde yan yana gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

dscf4903.jpg

"GENÇLERİN SABAH NAMAZLARINA KATILMASI KADAR ÖNEMLİ BİR ŞEY GÖRMÜYORUM"

Gençlerin, sabah namazına katılmış olmasının kendisini çok duygulandırdığını ve sevindirdiğini söyleyen Durmuş, “Sizin gibi geçlerin böyle sabah namazlarına katılması kadar önemli bir şey görmüyorum. Çünkü bu sabah vaktinin uykusunun en tatlı olan bir zaman dilimidir. O uykuyu bırakıp da camiye cemaate gelmeniz ve beraber sabah namazı kılmamız sizin içinizdeki imanın gereğidir. Çünkü siz Allah'a, peygambere, salih amele, namaza ve sabah namazını cemaatle kılmaya inanmışsınız ki şu anda buradasınız." dedi.

İLÇE MÜFTÜSÜ DURMUŞ, TÜM BİSMİLLİLERİ SABAH NAMAZINA ÇAĞIRDI"

Bismil İlçe Müfüsü Ahmet Durmuş,  Bu Pazar müftülük karşısında Ziraat camisindeyiz. Allah nasip ederse önümüzdeki pazar sabahi ''Fatih Camii’nde sabah namazında buluşacağız. Tüm Bismil halkımızı bu güzel etkinliğe katılmasını bekliyoruz.

Muftü Durmuş sabah namazı önemi ile ilgili peygambermizin hadisini aktardı. Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurdu: “Kim sabah namazını cemaatle kılar, sonra güneş doğuncaya kadar oturup Allah’ı zikrederse ve sonra kalkıp iki rek’at (İşrak) namazı kılarsa eksiksiz edâ edilmiş bir Hac ve umre sevabı alır.”(Câmi et-Tirmizî, Hadis No: 586.) dedi.

Özellikle sabah namazlarında dua'ya çok ihtiyacımız var. Bugünlerde ümmet olarak çok sıkıntılı ülke olarak sıkıntılı günler yaşadıklarını ifade eden Muftü Durmuş,   Rabbimiz kimin duasına hangi saatte icabet edileceğini bilemeyiz. Israrla dua etmek, rahmet dilemek, rabbimizin bize mağfiret ile muamele etmesi için ona iltica etmemize ihtiyacımız var. dedi.

İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, İslam coğrafyasında yaşanan katliamlara karşı Müslümanların vahdet çatısı altında toplanması üzerine kısa bir sohbet verdi. Sohbetin ardından sabah namazını camide kılan halka lokantacı Cengiz Özmen tarafından çorba ikram edildi.

İlçe Müftülüğünce organize edilen "Sabah Namazı Buluşmaları"nın uygulanmaya devam edeceği bildirildi.

dscf4906.jpg

Editör: Haber Merkezi