Diyarbakır-Bismil ilçesinde 2020 yılında kurulan Bismil Kanaat Önderleri Derneği, toplumda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmek amacıyla önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Dernek bünyesinde oluşturulan Barış ve Uzlaştırma Komisyonu, Bismil başta olmak üzere Diyarbakır ve çevre illerde meydana gelen çeşitli anlaşmazlıkların çözümü için büyük bir özveriyle faaliyet yürütüyor.

Taraflar arasında yaşanan husumetlerin, kırgınlıkların ve anlaşmazlıkların barışçıl yollarla sonlandırılması amacıyla derneğe yapılan başvurular, komisyon üyeleri tarafından titizlikle değerlendiriliyor. Haftanın bir ya da iki günü bir araya gelen komisyon üyeleri, tarafları sabırla dinleyerek ortak bir çözüm zemini oluşturmaya çalışıyor.

9A950F83 53Ad 44D4 A349 12878C1C8799

Gözlerden uzak, sessiz ancak son derece önemli bir görev üstlenen komisyon üyeleri, toplumun huzuruna katkı sağlamak için zamanlarını ve emeklerini hiçbir karşılık beklemeden harcıyor. Ortalama olarak haftada 3 ila 4 dosyada uzlaşma sağlanırken, birçok aile ve akrabalık bağı yeniden onarılıyor.

Dernek tarafından yürütülen bu çalışmalar karşılığında herhangi bir maddi kazanç talep edilmiyor ve kabul edilmiyor. Derneğin kira, elektrik, su, telefon, internet, temizlik ve diğer tüm giderleri ise üyelerin kendi imkânlarıyla karşılanıyor.

795C32E5 1609 436A Ae62 Fa59Aeb86099

Toplumsal barışın korunmasının her zamankinden daha önemli olduğu günümüzde, Bismil Kanaat Önderleri Derneği'nin yürüttüğü bu gönüllü çalışmalar, sadece anlaşmazlıkları çözmekle kalmıyor; aynı zamanda kardeşlik, hoşgörü ve dayanışma kültürünün yaşatılmasına da katkı sunuyor.

İlçe halkı tarafından takdirle karşılanan bu hizmetler, Bismil'de ve çevre bölgelerde barışın, uzlaşının ve toplumsal huzurun güçlenmesine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Sessizce yürütülen bu çaba, aslında toplumun geleceğine yapılan en değerli yatırımlardan biri olarak görülüyor.

Muhabir: Vedat Çelebi