Diyarbakır Atatürk Stadı'nda oynanan maçta, Diyarbakırlılar ilk kez yabancı bir ülkenin birinci liginde mücadele eden bir takımı izleme fırsatı buldu.

Karşılaşma öncesinde, bölgesel ligde mücadele eden Yeni Diyarbakırspor'un başkanı Bedirhan Akyol, FC Etar 1924 Veliko Tırnova Kulübü Başkanı Fevzi İlhanlı'ya plaket verdi.

Başkan İlhanlı, tüm futbolcuları güzel oynadıkları için kutladığını ifade ederek, "Yeni Diyarbakırspor ve Bulgar Etar takımlarını 'kardeş takım' ilan ediyoruz. Bulgarlar Diyarbakır'ı çok seviyor. İleriki süreçte Diyarbakır Büyükşehir Belediye Takımı'nı 'kardeş takım', Diyarbakır'ı da 'kardeş şehir' ilan edeceğiz. Diyarbakırlılar bu takıma sahip çıksınlar. Halk bu takımın arkasında durmalıdır" dedi.

İlhanlı, 9 Eylül Pazar günü Ankara'da Gençlerbirliği ile hazırlık maçı oynayacaklarını da kaydetti.

Bölgesel ligde mücadele eden Yeni Diyarbakırspor Kulübü'nün başkanı Akyol ise Bulgar takımının Diyarbakır'a gelmesinde verdiği destekten dolayı Türkiye Futbol Federasyonu'na (Tff) teşekkür etti.

Başkan Akyol, Diyarbakırspor'un geldiği duruma üzüldüklerini ifade ederek,

"Bu, bizim suçumuz değil. Bu takıma yaklaşık 8 milyon TL harcadım. Bu parayı takıma hibe ettim. Yeni Diyarbakırspor, Tarımspor, 500 Evler Spor gibi takımları borçsuz kapattım. Gönül isterdi ki Diyarbakırspor'a gelen yöneticiler de bu şekilde yapsaydı. Diyarbakırspor'a gelen para hiçbir takıma gelmedi. Bunun çeyreği bize gelseydi, Yeni Diyarbakırspor, birinci ligde olurdu" diye konuştu.

 A.A

Editör: Haber Merkezi