Led Armatürlerle Büyük Tasarruf

Bakan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, cadde ve sokaklarda led armatürler kullanarak önemli bir tasarruf sağlandığını duyurdu. Bugüne kadar cadde ve sokak aydınlatması için 140 bin led armatür kurulduğunu belirten Bayraktar, temmuz ayı itibarıyla 82 milyon TL tasarruf elde edildiğini açıkladı.

2030 Hedefi

Bayraktar, 2030 yılına kadar 1,2 milyon led armatür kurulmasını hedeflediklerini ve bu sayede 720 milyon TL tasarruf sağlamayı planladıklarını belirtti. Bayraktar, "Enerji maliyetlerini azaltmak, çevreyi korumak ve iklim değişikliğiyle mücadelede en önemli kozlarımızdan biri enerji verimliliğidir. Bina ve hizmetlerden sanayiye, ulaştırmadan tarıma kadar her alanda tasarruf tedbirlerini hayata geçiriyoruz. Daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir Türkiye Yüzyılı için çalışmaya devam ediyoruz," ifadelerini kullandı.

Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik

Bakan Bayraktar, enerji verimliliğiyle ilgili yapılan bu çalışmaların, enerji maliyetlerini düşürmenin yanı sıra çevre koruma ve iklim değişikliğiyle mücadelede de büyük bir adım olduğunu belirtti. Bayraktar, bu tür projelerin Türkiye'nin daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir geleceğe doğru ilerlemesine katkı sağladığını ifade etti.

Muhabir: Murat Tanrıkulu