Çatıda bulunan koltukların tutuşmasıyla büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle alt katlara sıçramadan söndürüldü.

Edinilen bilgilere göre yangın, Kahta ilçesi Atatürk Mahallesi Recai Kutan Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı binanın çatısında çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangında, çatıdaki koltuklar alev aldı. Alevlerin kısa sürede büyüdüğünü gören çevre sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirerek yardım istedi.
İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kahta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti. Ekiplerin müdahalesiyle alevler, binanın alt katlarına ulaşmadan söndürülerek olası daha büyük bir tehlikenin önüne geçildi.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla olayla ilgili soruşturma başlatıldı.





