Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan yönetmelikte, Cemevlerinin aydınlatma masraflarının Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden karşılanmasına ilişkin prosedür ve prensipler belirlendi.

Yönetmelik gereği, cemevinin, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından yapılan tespit doğrultusunda, aydınlatma masraflarının ödenmesi için bulunduğu ildeki il kültür ve turizm müdürlüğüne yazılı talepte bulunması gerekecek.

Sayaç tefrik işlemlerinin denetimi, cemevinin özelliklerine dikkat edilerek il müdürlüğünün teknik personeli tarafından yapılacak.

Belirlenen şartların sağlandığı tespit edilen cemevlerinin aydınlatma masrafları, fatura sunumuna bağlı olarak il müdürlüğünce cemevine bildirilecek. Aydınlatma masrafı karşılanan cemevleri, il müdürlüğü tarafından her yıl yerinde denetlenecek.

Yönetmelikte ayrıca, ödeme yapılmayacak durumlar da belirlendi.

Buna göre, cemevi dışında kullanılan ticari amaçlı bölümlerin aydınlatma masrafları Bakanlık bütçesinden karşılanmayacak ve kurallara uyulmaması durumunda ödenmesi gereken faiz, gecikme faizi, gecikme zammı, kesme-bağlama bedeli gibi her türlü ücret abone tarafından ödenecek. Bu ücretlerden Başkanlık sorumlu tutulmayacak.

Kaynak: (Haber Merkezi)