Şırnak Adiye Meydanı'nda yarın gerçekleşecek ziyaret için devam eden çalışmaların tamamlandığı belirtildi. Kentin çeşitli noktalarına pankartlar, bayraklar, billboardlar ve afişler asıldı. Belediye ekipleri de çevre düzenlemeleri ve yol temizleme çalışmalarını tamamladı.

Şırnak Belediye Başkanı ve AK Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Mehmet Yarka, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı misafir etmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Şırnak'ın bazı sıkıntıları olduğunu ancak AK Parti'nin hizmet siyasetiyle bu sıkıntıları çözmeye çalıştığını dile getirdi. Yarka, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öncelikli olarak Van Yolu Projesi'nin hızlandırılması, Şehir Hastanesi'nin tamamlanması, Şırnak Gabar Petrolünün rafinerinin kurulması gibi taleplerini ileteceklerini ifade etti. Ayrıca, Şırnak'ta eksik kalan projelerin tamamlanması ve kentsel dönüşümün önemine değindi.

AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yepyeni bir Şırnak'ın oluşturulduğunu belirtti. Şırnak'ın terör eylemleri nedeniyle zarar gördüğünü ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yeniden inşa edildiğini vurguladı.

Bu çalışmalarla birlikte Şırnak halkı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlamaya hazır hale getirilmiş durumda.

Kaynak: İHA