Bismil İlçesinde ikamet eden Basri Ayus, birkaç ay önce yerde bulduğu 4 bin TL değerindeki altın küpeyi sahibine teslim etti. Pazar günü Bismil İlçesi semt pazarında içerisinde kendisi için hatırı sayılır miktarda nakit, kimlik ve ehliyeti olan cüzdanını düşürdüğünü, ya da çalındığını ve mağdur olduğunu belirten Ayus cüzdanının bulanların kendisine geri vermelerini istedi.

4 bin TL değerindeki altını yerde buldu sahibine teslim etti, şimdi ise kendi cüzdanı çalındı

Bismil İlçesinde ikamet eden Basri Ayus 16 Ocak Pazar günü Bismil İlçesi semt pazarında alışveriş yaparken cüzdanını kaybetti. Cüzdanının çalındığını düşünen Ayus, cüzdanını bulup getiren kişiler hırsız dahi olsa şikâyetçi olmayacağını belirtti. Birkaç ay önce Diyabakır’da 4 bin TL değerinde altın küpe bulduğunu ve sahibine teslim ettiğini belirten Ayus; “yerde bulduğum küpeyi sahibine teslim ettim, doğru olan da buydu haram olan bir şeye elimi sürmem dahi mümkün değil, Pazar günü Bismil semt pazarında alışveriş yaparken cüzdanım kayboldu, içerisinde benim için hatırı sayılır miktarda nakit, banka kartım, kimlik ve ehliyet kartım var. Bulanların Allah rızası için bana geri getirmelerini istiyorum. Getirenler hırsızlık için dahi almış olsalar şikayetçi olmayacağım” ifadelerini kullandı.

20 gün önce bel fıtığı ameliyatı oldum

20 gün önce bel fıtığı ameliyatı olduğunu ve rahatsızlığından dolayı hareket edemediğini belirten Ayus; “Kimlik ve ehliyetimi yenilemem bayağı uğraşmam gerekiyor ancak rahatsızlığımdan dolayı bunu yapamıyorum. Cüzdanımı alanlar ya da bulanlar en azından kimlik ve ehliyetimi bana geri versinler” Dedi.

Editör: Haber Merkezi