Açıklamada, Diyanet personeli için öğle yemeği ücretlerinin Yemek Servisi Yönetim Kurulu tarafından belirlendiği ve mevcut maliyetin 100 TL civarında olduğu belirtildi. Bu rakamın piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebileceği de ifade edildi.

Diyanet yemekhanesinde yemek yiyen memurlar için devlet katkısı ve memur katkısı alınarak yemek hizmeti sunulduğu vurgulandı. 4/D kapsamında görev yapan daimi işçiler için ise yemek ücretlerinin günlük net 143.69 TL olarak işçi personele nakit olarak ödendiği kaydedildi. Bu itibarla, daimi işçilerin kendilerine günlük net olarak ödenen 143.69 TL yemek ücretinin 100 TL'sini yemek hizmeti aldıklarında ödedikleri ve devletin sunduğu yemek yardımının altında bir rakamla karşı karşıya kaldıkları belirtildi.

Açıklamada, haberde iddia edildiği gibi üst düzey yöneticiler için farklı bir yemek menüsü hazırlanmadığı da vurgulanarak, Başkanlık Merkez Teşkilatındaki tüm personel için tek menü verildiği ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, haberin gerçek dışı ve algı oluşturmaya yönelik olduğunu, diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki uygulamalarla ilgili mevzuatın da gösterdiği gibi haberin ne kadar yanlış ve gerçeklerden uzak olduğunu vurguladı.

Editör: Basri Akaydın