Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük’ün imzası ile yayınlanan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde çalışanlara mobbing uygulandığına dair iddialara cevap verildi.

Açıklamada, yeni yönetimin göreve başlamasıyla birlikte kendi kadrolarını oluşturduğu ve bunun da yeni yönetimin en doğal hakkı olduğu vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelmemizle birlikte belediye bünyesinde çalışan tüm personele eşit bir yaklaşım içerisinde olduk.

Takdir edersiniz ki her yeni yönetim göreve başlamasıyla birlikte kendi kadrolarını oluşturur, çalışmalarını birlikte planlar. Bu yeni yönetimin en doğal hakkıdır. Kuşkusuz yeni yönetimin kendi kadrolarıyla çalışması kentte üretilecek hizmetin niteliğini de belirler.

Bu doğrultuda biz de yönetim kademesinde değişikliğe giderek kendi çalışma arkadaşlarımızı belirledik. Eski yöneticileri de kendi birimlerinde çalıştırmak üzere görevlendirdik.

Bazı basın-yayın organlarında iddia edildiğinin aksine mobbing iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu kente hizmet vermeye başladığımız iki aylık süreçte hakkaniyetli, eşit, liyakat esaslı bir çalışma disiplinini esas aldık. Bundan sonra da bu disiplinle çalışmaya devam edeceğiz.”

Editör: Nurşen Ağar