İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yangınlara daha hızlı ve etkin müdahale edebilmek amacıyla Diyarbakır'ın farklı noktalarında yeni itfaiye müfrezeleri oluşturulduğu belirtildi. Ayrıca mevcut personel sayısına yaklaşık 100 kişi ilave edilirken, araç filosuna da 22 yeni aracın dahil edileceği ifade edildi.

İtfaiye Dairesi Başkanı Mehmet Candar, yaz aylarında özellikle anız ve ekin yangınlarında ciddi artış yaşandığına dikkat çekerek, bu tür olayların önlenmesinde vatandaşların duyarlılığının büyük önem taşıdığını söyledi.

I M G 7072

Vatandaşlara sigara izmaritlerini gelişi güzel çevreye atmama, piknik alanlarında yakılan ateşleri tamamen söndürme ve yangın riski oluşturabilecek davranışlardan kaçınma çağrısında bulunan Candar, çiftçilere de hasat sonrası anız yakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Anız yangınlarının sadece ekili alanlara değil, toprağın verimliliğine, doğal yaşama ve çevreye de büyük zarar verdiğini vurgulayan Candar, herkesin yangın riskine karşı daha dikkatli ve sorumlu davranması gerektiğini belirtti.

I M G 7070-1

Yetkililer, olası yangınlarda vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi verilmesini isteyerek, erken ihbarın yangınların büyümeden kontrol altına alınmasında hayati önem taşıdığını ifade etti.

Muhabir: İrfan Gültekin