Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Hatun’un gözaltına alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

“Mağduriyet algısı oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak yapıldığı değerlendirilmektedir.”

Diyarbakır Valiliği’nden Açıklama 1

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada;

“Bazı sosyal medya hesapları ve basında yer alan “DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Hatun’un ilimizde gözaltına alındığına ilişkin haber ve yorumlar” kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

 Bu haber ve yorumların mağduriyet algısı oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak yapıldığı değerlendirilmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Neler yaşandı?

DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Doğan Hatun, bugün sosyal medya hesabından gözaltına alındıklarını açıklamıştı.

Sosyal medya hesabından mesaj paylaşan Doğan Hatun, “Şuan Amed Büyükşehir ve ilçe belediye eş başkanları olarak Koşuyolu köprüsünde gözaltına alınıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Hatun daha sonrasında yaptığı açıklamada;

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti yaptıklarını belirterek, "Koşuyolu parkı girişinde polis önümüzü kesti. Yürümemize izin vermediler. Bir saat boyunca ablukada tutulduk. Daha sonra bıraktılar" dedi.

Muhabir: (Özgür Ağar)