Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda çıkan anız yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Çınar’da 3 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kayıp ve yaralı var!

Diyarbakır Ve Mardin’de En Az 4 Kişi Öldü

Yangın nedeniyle şu ana kadar 2'si Çınar ilçesine bağlı Köksalan köyünden olmak üzere 3 kişinin cesedine ulaşıldığı, çok sayıda yaralı ve kayıp kişinin olduğu ifade edildi.

Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edilirken bölge halkı, yangının söndürülmesi için havadan müdahalenin şart olduğunu vurguladı.

Görgü tanıkları, bölgede ilk kez bu çapta geniş bir yangına şahit olduklarını aktardı.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, olay yeri olan Çınar ilçesi Köksalan Mahallesi’nde yaptığı ilk açıklamada yangında 3 kişinin öldüğünü, çok sayıda yaralının olduğunu açıkladı. Mardin Valiliği ise kendi ilindeki hastanelere gelen yaralılardan 1 kişinin öldüğünü açıkladı.

Vali su: 3 vatandaşımız yangını arasında kalarak hayatını kaybetmiştir

Diyarbakır Ve Mardin’de En Az 4 Kişi Öldü 1

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, olay yerinde yaptığı ilk açıklamada; “Anız yangını ve örtü yangını meydana gelmiş. Anızdan kaynaklı yangın başlamış. Bu sene yağmur çok yağdığı için otlar büyüdüğü için yangın geniş bir alana yayılmış. Maalesef 3 vatandaşımız da bu ot yangınının arasında kalarak hayatını kaybetmiş. Şu anda bütün ekiplerimiz yangın mahallinde söndürme çalışmalarına devam ediyor. Bende alandayım, jandarma komutanımız, kaymakamımız, ekiplerimiz, itfaiyelerimiz, orman teşkilatımızla birlikte hepimiz alandayız. Şu anda söndürme çalışmalarını bir koordinasyon halinde sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Çınar Kaymakamı Günlü: Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belli değil

Çınar Kaymakamı M. Fatih Günlü; “Ekipler burada, ben bizzat yangın alanındayım. Rüzgar da bizi zorluyor. Jandarma ekiplerimizin hepsi burada. Ekiplerimizle birlikte şu anda sahada müdahale ediyoruz. Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belli değil” diye konuştu.

Mardin Valiliği: Yangında 1 ölü, 10 yaralı var

I M G 6747

Mardin Valiliği açıklamasında Mazıdağı ve Çınar ilçeleri arasında devam eden yangında Mardin’de bir kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Mardin Valiliği’nin açıklaması şu şekilde:

Diyarbakır Ve Mardin Arasında Korkutan Yangın

"20.06.2024 tarihinde Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesi kırsal alanlarında başlayan yangın, Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler Mahallesi istikametine doğru ilerlemiş, yangın bölgesine ilk andan itibaren itfaiye ve orman işletme müdürlüğümüze bağlı araçlar ve ekipler sevk edilmiştir.

Diyarbakır Ve Mardin Arasında Korkutan Yangın 1

Yangının çıkmasına müteakip Köksalan ve Yücebağ Mahalleleri arasında yangına müdahale etmeye çalışan bir (1) vatandaşımız vefat etmiştir, On (10) vatandaşımız yaralanmış, Yaralı vatandaşlarımız Mazıdağı Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır.

Söz konusu yangını söndürme ve soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Gelişmelerden vatandaşlarımız bilgilendirilecektir”

TOPLAM 4 ÖLÜ 19 YARALI

Mardin Mazıdağı ve Diyarbakır Çınar ilçeleri arasında devam eden yangınla ilgili Diyarbakır Valiliği de açıklama yaptı. Mardin Valiliği Mardin'deki hastanelerde 1 kişinin öldüğünü, 10 yaralı olduğunu duyururken, bir açıklama da Diyarbakır Valiliğinden geldi.

Diyarbakır Valiliği Yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Diyarbakır Ve Mardin Arasında Korkutan Yangın 2

Diyarbakır Valisinden Yangına Dair Açıklama 7

Diyarbakır Valisinden Yangına Dair Açıklama

Diyarbakır Valisinden Yangına Dair Açıklama 1

Diyarbakır Valisinden Yangına Dair Açıklama 2

Diyarbakır Valisinden Yangına Dair Açıklama 3

Diyarbakır Valisinden Yangına Dair Açıklama 4

Diyarbakır Valisinden Yangına Dair Açıklama 5

Diyarbakır Valisinden Yangına Dair Açıklama 6

Kaynak: (Haber Merkezi)