Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada etkin, verimli ve konforlu ulaşım hizmetinin vatandaşlara sunulması amacıyla alımı yapılan 11 otobüsü düzenlenen törenle hizmete aldı.

Diyarbakır’da 10 Yeni Otobüs Için Tören Düzenlendi 5

Büyükşehir Belediyesi Doğalgazlı Otobüs dolum tesisinde yapılan programa Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Suna Kepolu Ataman ile Mehmet Sait Yaz, AK Parti MKYK Üyesi Ali Karakaş, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Abdullah çiftçi, kurum amirleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Diyarbakır’da 10 Yeni Otobüs Için Tören Düzenlendi 4

Düzenlenen törende Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, bir konuşma gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da her alanda hizmetleri hem Büyükşehir Belediyesi hem de Diyarbakır Valiliği olarak gerçekleştirmeye devam ettiklerini kaydeden Su, 10 yeni otobüsü daha ulaşım hizmetlerinde devreye soktuklarını söyledi.

Geçen yıldan bu yana 35 yeni otobüsü hizmete aldıklarını belirten Su, ulaşım filosunu 330'a çıkardıklarını, vatandaşlara kaliteli ve konforlu seyahat imkanını sunduklarını dile getirdi.

Diyarbakır’da 10 Yeni Otobüs Için Tören Düzenlendi 6

Su, "Engelli kardeşlerimizi de düşünüyoruz. Otobüslerimiz aynı zamanda engelli erişimine uygun otobüslerdir. Tüm otobüslerimizde dijital dönüşümleri de gerçekleştirdik. Her otobüsümüzde sesli anons sistemi var. Banka kartlarıyla otobüse binebilme imkanımız var. Akıllı duraklarımız var. Biz, Türkiye Kart uygulamasının da kullanılabileceği hale getirdik otobüslerimizi." dedi.

Daha sonra Su ve beraberindekiler otobüsleri inceledi, teknik personelden bilgi aldı.

Konuşmanın ardından alınan 10 yeni otobüsün test sürüşleri yapıldı. Protokol üyeleri otobüs ile tur attı.

Diyarbakır’da 10 Yeni Otobüs Için Tören Düzenlendi 1

Diyarbakır’da 10 Yeni Otobüs Için Tören Düzenlendi 2

Diyarbakır’da 10 Yeni Otobüs Için Tören Düzenlendi 3

Kaynak: (Haber Merkezi)