Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen turnuva, çocukların zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. 7 Haziran Cuma günü Sümer Park'ta yapılan turnuvada, 5-6-7-8. sınıf öğrencileri yarıştı. Turnuva, Mangala ve Reversi olmak üzere iki kategoride düzenlendi. Elli öğrencinin katıldığı turnuvada, tüm katılımcılara çanta ve eğitim seti hediye edilirken, dereceye giren öğrencilere madalya ve çeşitli ödüller verildi.

Mangala oyununda birinci olan Melek Naz Avcılar ve Reversi oyununda birinci olan Muhammed Emin Barça ödüllerini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Reşat Bakan'ın elinden aldı. Bakan, selamlama konuşmasında, “Düşünebilen, üretebilen, karşılaştıkları problemlere bireysel olarak karar verebilen ve çözüm üretebilen bir gençliğin yetişmesi için bu tür aktiviteler çok önemli” dedi.

Programa Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Baran Yılmaz, Gençlik Şube Müdürü Çetin Hasgümüş ve Gençlik İdari İşler Şube Müdürü Cengiz Çağlar da katıldı.

Editör: Basri Akaydın