Eşi cezaevinde olan, boşanmış veya eşi tarafından terk edilmiş 2 bin kadına televizyon, elektrik süpürgesi ve ütü ihtiyaçları karşılandı.
Belediye, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Yenişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte yürütülen projede, eşi hapiste olan, boşanmış ya da eşi tarafından terk edilmiş 2 bin kadının televizyon, elektrik süpürgesi ve ütü gibi ihtiyaçları karşılandı.
Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, kadınların her alanda güçlenmesini amaçladıklarını belirterek, "Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye Projesi" ile ilçedeki kadınların yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Ailenin ve toplumun temel direği olan kadınların insanca yaşamalarını, haklarını bilip sorumluluklarını üstlenmelerini, toplumda söz sahibi olmalarını ve eğitim almalarını önemsediklerini dile getiren Beşikci, “Bu sebeple, projemiz kapsamında 2 bin ihtiyaç sahibi kadınımıza çeşitli destekler sunduk. Ayrıca, çalışmak isteyen kadınlarımızı YESMEK projemizin tekstil kurslarına yönlendirerek, aldıkları eğitim sonrasında tekstil fabrikalarında iş imkanı sağlayacağız. Kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

A W147940 02

Kaynak: (İHA)