Diyarbakır’da yıllardır özellikle dini bayram günlerinde patlatılan maytap, roket ve torpil benzeri patlayıcılar halkı canından bezdiriyor.

Diyarbakır’da yıllardır bayram günlerinde halkın en çok mustarip olduğu konuların en başında çocuklar ve gençler tarafından sokak ortasında bilinçsizce patlatılan maytaplar geliyor. Büyük bir gürültü ile patlayan maytaplar mübarek bayram günlerinde halkın huzurunu kaçırıyor. Bu durum özellikle panik atak ve anksiyete bozukluğu gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar ve hamile kadınlar için büyük bir tehlike oluşturuyor.

Diyarbakır’da Çok Sayıda Kişi Yaralandı 2

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi uyardı: Çok sayıda kişi yaralandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin çocukların eğlenmek amacıyla kullandığı torpillerin patlaması nedeniyle yaralandığını belirterek, çocukların bu tür patlayıcılardan uzak tutulması uyarısında bulundu.

Diyarbakır’da Çok Sayıda Kişi Yaralandı 4

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada:

“Sevgili halkımız, bayram dolayısıyla çocuklarımızın eğlenmek amacıyla kullandığı torpillerin çok sayıda yaralanmaya yol açtığını ve hastanelere yoğun başvuru olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Lütfen çocuklarımızı bu tür patlayıcılardan uzak tutalım.” İfadeleri kullanıldı.

Büyük bir tehlike arz ediyor

Diyarbakır’da Çok Sayıda Kişi Yaralandı 3

Aniden büyük bir gürültü ile patlayan maytap, çatapat, torpil gibi patlayıcılar panik atak, anksiyete, dikkat dağınıklığı gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar için büyük bir tehlike ile arz ederken yangınlara ve yaralanmalara da davetiye çıkarıyor.

Maytap yüzünden çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybetmişti

Diyarbakır’da Çok Sayıda Kişi Yaralandı 1

Geçtiğimiz yıllarda Diyarbakır’ın Çermik İlçesinde yine bir bayram gününde çocukların sokakta oynadıkları maytapların düştüğü evde yangın çıkmış ve 2’si çocuk olmak üzere 3 vatandaş yangında hayatını kaybetmişti.

Muhabir: (Kamuran Turgay)