Bayram tatili dolayısıyla birçok otobüs firmasının ek seferler düzenlediği belirtildi. Diyarbakır Şehirlerarası Terminalinde yoğunluğun olduğu ve birçok yolcunun şehir dışından kente geldiği, memleketlerine veya tatil yapmak istedikleri bölgelere gitmek üzere bilet kestirdiği bilgisi verildi.

Özel bir firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Akar, bayram öncesi kente gelişlerin fazla olduğunu ancak bayramdan sonra gidişlerin başlayacağını ifade etti. Akar, Diyarbakır'a gelenlerin bayramı burada geçirip sonrasında memleketlerine gitmeyi planladıklarını belirtti.

Bayram Öncesi Diyarbakır’a Akın Var 2

Akar, “Diyarbakırlı olup da başka şehirde ikamet eden vatandaşlarımız var. Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerde ikamet eden hemşerilerimiz bayram tatilinde gelip eşini, dostunu görüyorlar. Burada hasret giderdikten sonra tekrar dönüyorlar. İster istemez bu zaman zarfında yoğunluk oluşuyor. Yoğunluğumuz yaz sezonunun açılmasıyla da devam edecek diye tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Bayram nedeniyle ek sefer düzenlediklerini dile getiren Akar, “Şu an bayram yoğunluğu nedeniyle ek seferler düzenlemekteyiz. Ama il dışından buraya gelecekler için ek sefer düzenledik. Bayram sonrası da buradan ek seferlerimiz olacak. İstanbul, İzmir, Ankara’ya tekrar ek sefer düzenleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bayram Öncesi Diyarbakır’a Akın Var 1

Bilet bulunamıyor

Öte yandan Anadolu ve Batı illerinden Diyarbakır’a gelmek isteyen birçok kişinin Diyarbakır bileti bulamadığı öğrenildi. Diyarbakır için otobüs veya uçak bileti bulamayan vatandaşlar, Batman, Mardin, Şanlıurfa gibi çevre illere bilet keserek bu iller üzerinden Diyarbakır’a geldi.

Bayram Öncesi Diyarbakır’a Akın Var 3

Bayram Öncesi Diyarbakır’a Akın Var 5

Bayram Öncesi Diyarbakır’a Akın Var 4

Kaynak: İHA