Eğitim çalışmalarında su kaynaklarının önemi, bilinçli su kullanımı ve su tasarrufu konularında bilgilendirici sunumlar ile su verimliliğine yönelik eğitici video gösterimleri yapıldı.

2 N8 A8846

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda Ulusal Su Verimliliği Seferberliği başlatılmıştır

Bakanlığın yürütmüş olduğu su verimliliği seferberliği kapsamında; beş haziran 2024 tarihinde Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Muratoğlu ve personelin katılımıyla Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip lisesinde projede başarılı olan öğretmen ve öğrenciler için plaket tören düzenlendi. 

Düzenlenen törende Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip lisesince Su Gönüllüleri Sahada projesi yürüten kişilere üstün çalışmalarından dolayı Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar tarafından Başarı Plaketi verildi.

2 N8 A8817

PLAKET VERİLEN KİŞİLER

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü: Yıldız Özateş

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi: Su Gönüllüsü Gençler Sahada Koordinatörü Ferda Salık 

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi: Su Gönüllüleri Danışmanı Zeynep Yazgan Bouray

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi: Su Gönüllüleri Danışmanı Remziye Ebrar Baran

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi: Su Gönüllüleri Danışmanı Şehla Bulut

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi: Su Gönüllüsü Ecrin ırmak Koca

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi: Su Gönüllüsü Nurşin Duman

“Temiz tatlı su kaynaklarından kullanımın, yüzde 25'e varan oranlarda tasarruf edilmesinin mümkün olduğu öngörülüyor. Değişen iklim nedeniyle, su kaynakları üzerinde oluşan olumsuz etkiyi, verimlilik uygulamaları ile bertaraf edebiliriz. Önümüzdeki yıllarda Dünyada su sıkıntısı yaşanacak. Sıcaklıklar artacak. Su nedeniyle tarımsal verim sıkıntıya girecek. 

2 N8 A88202 N8 A8876

Tarım bakanlığı, Ülkemizin su kaynaklarının tek bir damlasının dahi israfına tahammülümüz yoktur. Bunun için yarınımızın güvencesi çocuklarımıza su ve çevre bilincini oluşturmamız hayati önem taşıyor. Dedi.

Kaynak: Diyarbakır İl Tarım Bülten