Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yarın Filistin ve Gazze halkına destek için kitlesel yürüyüş düzenlendi.

Bismil’de İsrail’in Gazze'de devam eden soykırımının durdurulması, Refah Sınır Kapısı'nın açılarak Filistinlilere insani yardımların ulaştırılması adına yürüyüş düzenlendi.

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 5

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından organize edilen etkinliğe sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler de destek verdi.

Cuma namazının ardından Bismil Fatih Camii önünde başlayan yürüyüş merkezde Kurtuluş Camii önüne kadar devam etti.

Yürüyüş yapan grup sık sık İsrail ve Amerika karşıtı sloganlar atarak Filistin ve Gazze’ye destek verdi.

Ellerinde pankartlar ve Filistin bayrakları bulunan gençler, yürüyüş boyunca tekbirler getirdi.

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 4

Yürüyüşün ardından Meydan Parkında basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı grup adına HÜDA PAR Bismil Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez yaptı.

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 3

Konuşmasında hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Bilmez, İsrail ile ticari ve istihbarı başta olmak üzere tüm ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulundu.

Bilmez, konuşmasında şunları söyledi:

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 14

“Dilimiz dönmüyor atık konuşmaya, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Gazze dünya Müslümanları için ve bizim için her şeyin üzerindedir. Canımızdan, malımızdan şerefimizden ötedir.

Bu nedenle tüm İslam ülkelerine sesleniyoruz, başınızı kuma gömmekten vazgeçin. Şer güçleri hiçbir zaman kimseyle dost, kardeş olmamıştır, sizinle de asla kardeş olmazlar. Bugün şer güçleri 7 başlı bir canavar gibi Gazze’ye saldırmaktadır. Yarın sıra diğer ülkelere de gelecektir, bilhassa Türkiye’ye de.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 16

Türkiye’deki yetkililere sesleniyoruz, tüm siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına da çağrı yapıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı, bu millet seni seviyor, 22 yıldır sana destek veriyorlar, büyük bir değer veriyorlar. İtibarını her zaman yükselttiler, hepimiz elimizden ne gelirse her zaman sana yardımcı olduk, destek verdik. Bundan dolayı da pişman değiliz.

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 6

Fakat bu bilinmelidir ki Gazze meselesi çok önemli bir meseledir. Bu akidevi bir sorundur artık akidemiz tehlikeye girmektedir.

Ya İsrail ile tüm ihracat ve ithalatı keseceksiniz, o durumda halk size destek verecektir bu şeref ve izzet size ait olacaktır.

Aksi takdirde bugün Gazze halkının başına gelenler, yarın Batılı devletlerin eliyle bizim de başımıza getirilmek istenecektir ve o zaman yalnız başımıza kalacağız.

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 10

Bunu yapmayın, başınızı kaldırın ve tüm İslam ümmetinin başkaldırışına vesile olun zira tüm İslam ümmetinin gözleri sizin üzerinizdedir. Eğer siz harekete geçerseniz milyonlar size destek verecektir, arkanızdan geleceklerdir.

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 9

Fakat siz İsrail ile ithalat ve ihracata devam eder, Adana İncirlik Üssü başta olmak üzere tüm üslerini kapatmazsanız, Gazze’deki kardeşlerimiz aç ve susuz iken siz onlara su ve gıda gönderirseniz, onlar açken siz Türkiye’den sebze ve meyveleri oraya gönderirseniz.

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 11

Dünyanın verdiği istihbarat yetmiyormuş gibi, siz de Malatya Kürecik üssü üzerinden onlara istihbarat desteği verirseniz, bu gerçekten büyük bir ayıptır ve biz bu günleri asla unutmayacağız.

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 15

Sizlerden ricamız, Gazze’deki Müslüman kardeşlerimizi bu sıkıntılı günlerinde yalnız bırakmayın, hepiniz onlara kardeş olun, onlara yardım elinizi uzatın, destek verin, güç, kuvvet verin.”

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 8

Gazze’de yaşanan zulme ve soykırıma değinen Bilmez:

“Gazze’de küçücük çocuklar açlığa mahkum ediliyor, her gün yüzlerce kadın, çocuk ve kardeşlerimiz katlediliyor. Gazze’deki kardeşlerimiz ve yavrularımız yiyecek ekmek, içecek su bulamazken ülkemizden Siyonistlere gıda, yiyecek, içecek, su ihraç edilmesi kabul edilebilir bir şey değildir.” İfadelerini kullandı.

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 12

Program, imam-hatip Hıdır Beydağ’ın yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 13

Bismil’de Halk Gazze Için Yürüdü 17

Muhabir: (Kamuran Turgay)