Diyarbakır’da kırsal ve merkez mahallelerde yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kırsaldaki mahallelerde başlattığı çalışmalarda, 17 ilçedeki grup mahalle yolları ve bağlantılarında alt temel, stabilize, dolgu, menfez ve asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır’ın O Ilçesindeki Yol Yenilendi 1

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda grup mahalle yollarının genişliğini de artıran ekipler, altyapısı tamamlanan yollarda sathi kaplama ve asfalt çalışması yapıyor.

Diyarbakır’ın O Ilçesindeki Yol Yenilendi 3

Bu doğrultuda çalışmalarına devam eden Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri, Hani ilçesi Çukur Mahallesi ile Elazığ Üçocak Beldesi arasındaki bağlantıyı sağlayan yolu yeniledi.

Diyarbakır’ın O Ilçesindeki Yol Yenilendi 2

Ekipler, daha önce kullanılamaz hale gelen 9 kilometrelik yolda altyapı çalışmalarını tamamlayarak yola 12 bin ton sıcak asfalt serdi.

Sıcak asfalt çalışmalarının ardından Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından vatandaşların yolu güvenli bir şekilde kullanmaları için çizgi çalışması yürüttü.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, yaptığı açıklamada, “Hani- Üçocak yolu, yılların hayali idi, gerçekleşti. Hayırlı olsun.” Dedi.

Muhabir: (Şükran Budak)