Kulüpten yapılan açıklamada, Başkan Nurullah Edemen başta olmak üzere tüm yöneticilerin büyük bir hassasiyet gösterdiği mali disiplin sürecinden taviz verilmediği belirtildi. 
     Bugüne kadar alışılagelmişin dışından sezon bittikten sonra ve kongre süreçlerinde yapılmayan işlerin normal şekilde yürüdüğüne vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi: 
     ''Bu konuda büyük bir titizlik gösteren başkanımız, personel arkadaşlarımızın içeride kalan iki maaş alacaklarını hesaplarına aktarmıştır. Ayrıca kulübümüzle çalışan esnafımızın içeride kalan faturaları ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün maçlarımızda görevlendirdiği personellerin son haftalardaki alacakları da hesaplarına aktarılmıştır. Yani mevcut yönetimimiz, göreve geldiği günden bu yana personel, esnaf ve diğer harcamaları eksiksiz bir şekilde ödeyerek kulübümüze karşı sorumluluklarını yerine getirmişlerdir. Başkanımız başta olmak üzere tüm yöneticilerimiz, kongre süreci yaşayan kulübümüzü, sahipsiz bırakmadan tüm çalışmalarını sürdürmektedirler. Bu konuda taviz vermeden Diyarbakırspor'a karşı sorumluluklarını kongre sürecinin sonuçlanmasına kadar devam edeceklerdir.'' 

Editör: Haber Merkezi