Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, yerel seçimlerden sonra Türkiye siyasetinin yeniden dizayn edileceğini söyleyerek “Birincisi CHP Genel Başkanı değişecek. İkincisi DEM Parti tabanında yeni yol ayrımı olacak. Üçüncüsü İYİ Parti dağılacağını" öne sürdü.

CHP ile DEM Parti arasında “güçlü bir ittifak” kurulduğunu öne süren Ensarioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, “DEM Parti’nin stratejisi bize kaybettirmek” açıklamalarını ise “numara” olarak nitelendirdi.

Galip Ensarioğlu, 2015’te sona eren Kürt sorununun çözüm sürecinde etkin rol alan ve hala da bu konuda kafa yoran isimlerden biri olarak öne çıkıyor.

Parlamentoya bir dönem ara verdikten sonra 2023 seçimlerinde yeniden Diyarbakır Milletvekili seçilen Ensarioğlu, son dönemde ise Başak Demirtaş’ın DEM Parti İstanbul adaylığının tartışıldığı dönemde, “Başak Demirtaş aday olursa, İmamoğlu meselesi kapanmıştır” açıklamasıyla gündem olmuştu.

PKK veya DEM parti bunu neden yaptı?

Ensarioğlu, "Diyarbakır’da geçen seçimden sonra, bütün seçilmiş belediye başkanlarını, Diyarbakır Büyükşehir Belediye misafirhanesinde topladılar. Onlara konuşmalar yaptılar basına açık şekilde, sonra da Kürdistan şehitleri için, yani PKK’lılar için saygı duruşuna kaldırdılar. Bunu niye yaptı örgüt veya parti?

Siz bu adamları niye daha kazandıkları hafta getirip PKK’lılar için saygı duruşunda bulunduruyorsunuz?

Siyaseti yapacaksa milletvekilleri il teşkilatları yapsın. Zaten kayyum atanır mı atanmaz mı tartışması varken, siz bu adamları niye daha kazandıkları hafta getirip PKK’lılar için saygı duruşunda bulunduruyorsunuz?

Bunu yaptıran anlayış PKK, kayyım atamak için zorluyor. PKK bağımsız bir devlet kurmak için savaştığını söylemiyor. Türkiye’ye daha fazla demokrasi gelsin diye savaşıyorum diyor. Peki silah niye var diyorsun, “bu ülke bana siyaset yapma fırsatı vermediği için silahı hak arama yöntemi olarak" kullandığını iddia ediyor.

Yani silahına bir meşruiyet atfediyor. Bu meşruiyeti nereden alıyor, dokunulmazlıkların kaldırılması, milletvekillerinin içeri girmesi, kayyum atamaları. Bu PKK’nın istediği ve zorladığı bir sonuçtur kendi meşruiyeti açısından.

Daha seçimler olmadı, propaganda sürecindeyiz. DEM’liler adaylarını belirledi. Bu partinin konuşacak hiçbir şeyi mi yok, bu millete hiçbir vaadi mi yok, sarıldılar yine Öcalan’a özgürlük yürüyüşlerine. Zamanı bu muydu? Bunu 3 ay önce niye yapmıyorsun, seçimden 1 ay sonra niye yapmıyorsun?

Şimdi belediye başkanı Öcalan’a özgürlük yürüyüşüne bilerek katılırsa, bu terörle iltisak gerekçesi oluşturmak değil midir? Suç işletiyorsun. Terörle iltisak gerekçesi oluşturuyorsun bu adamlara. Bunu yapan, bu örgütün kendisidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: BBC NEWS TÜRKÇE

Kaynak: HABER MERKEZİ