Trendyol Süper Lig’in 37. Haftası dünya derbisine sahne oldu. Galatasaray Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırladı. Büyük bir heyecana sahne olan maçta, Fenerbahçe maçın 21. Dakikasında Alexander Djiku’nun kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kaldı. Maçın geri kalan bölümünü 1 kişi eksik sürdüren Fenerbahçe, 71. Dakikada Çağlar Söyüncü’nün kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Maçta kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Fenerbahçe ezeli rakibini 1-0 mağlup ederek şampiyonluk şansını son haftaya taşıdı.

Fenerbahçe Şampiyonluk Umutlarını Yeşertti 1

Şampiyonluk son haftaya kaldı, avantaj Galatasaray’da

Bu sonuçla Fenerbahçe, ligin son haftası öncesi Galatasaray'la arasındaki puan farkını 3'e indirdi.  Galatasaray son haftaya 99, Fenerbahçe ise 96 puanda giriyor.

Fenerbahçe Şampiyonluk Umutlarını Yeşertti 2

Galatasaray sezonun son haftasında Konyaspor deplasmanından 1 puan dahi alması durumunda şampiyon olacak. Fenerbahçe ise ligin 38. haftasında İstanbulspor'u konuk edecek.

Maç öncesi ve sonrasında saha içinde gerginlik

Fenerbahçe Şampiyonluk Umutlarını Yeşertti 5

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde ve maç sonunda saha içinde iki takım futbolcuları arasında gerginlik çıktı.

İtiş kakışın yaşandığı gerginlik teknik ekip ve diğer futbolcuların araya girmesiyle son buldu.

Maç sonrasında stadyum polisi, geniş güvenlik önlemleri aldı.

Fenerbahçe Şampiyonluk Umutlarını Yeşertti 3

Fenerbahçe 4 maç sonra ezeli rakibini mağlup etti

Ezeli rakibini en son 10 Nisan 2022’de oynanan maçta 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, o tarihten bu yana ilk galibiyetini aldı. Fenerbahçe o tarihten sonra biri hükmen olmak üzere 3 mağlubiyet ve 4 beraberlik almıştı.

Fenerbahçe Şampiyonluk Umutlarını Yeşertti 4

Kaynak: (Haber Merkezi)