ÇİN’DE İSTİKLAL MARŞI YANKILANDI

A Milli Kadın Voleybol Takımı, uluslararası arenada göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Çin'in Makau kentinde gerçekleşen 2026 FIVB Milletler Ligi (VNL) final mücadelesinde dünya devlerinden Brezilya ile karşı karşıya gelen ay-yıldızlı ekibimiz, sahadan 3-1 galip ayrılarak kupayı bir kez daha müzesine götürdü.

Baskı Altında Müthiş Geri Dönüş

East Asian Games Dome’da oynanan maça etkili giren taraf Brezilya oldu ve temsilcimiz ilk seti 25-23 kaybetti. Ancak pes etmeyen Filenin Sultanları, Zehra Güneş’in servis serileri ve İlkin Aydın’ın blok hamleleriyle ikinci sette kontrolü ele alarak 25-23’lük skorla durumu eşitledi.

Nefes kesen üçüncü sette uzatmalara gidilirken soğukkanlılığını koruyan milliler, seti 26-24 kazanarak öne geçti. Karar niteliğindeki dördüncü sette de rakibinin geri dönüş çabalarına izin vermeyen Türkiye, seti 25-21, maçı da 3-1 tamamlayarak şampiyonluk coşkusu yaşadı.

Vargas’tan MVP Performansı, Santarelli ile 3. Altın Madalya

Sahanın ve turnuvanın yıldızı şüphesiz Melissa Vargas oldu. Final karşılaşmasında kaydettiği 33 sayıyla maçın en skorer ismi olan Vargas, turnuvanın "En Değerli Oyuncusu" (MVP) unvanına layık görüldü. Vargas'a hücumda 19 sayıyla eşlik eden Hande Baladın da galibiyette kritik rol oynadı.

Bu zaferle birlikte, 2024 Paris Olimpiyatları'ndaki üçüncülük maçının rövanşını Brezilya'dan alan A Milli Takımımız, VNL tarihindeki toplam madalya sayısını 4'e (2 altın, 1 gümüş, 1 bronz) çıkardı.

Kaynak: Haber Merkezi