Bu baharat nohut pişirirken eklenirse nohut asla gaz yapmıyor! 1 kaşık yeterli
Nohut yemeği yaparken aklınızda bulunması gereken püf noktalar
"Baharatların yemeklere olan etkileri konusunda pek çok bilgi bulunmaktadır. Özellikle nohut yemeği yaparken eklenen baharatların sindirim üzerindeki etkileri oldukça önemlidir. Nohut yemeğine eklenen bir tutam kimyonun, gaz oluşumunu engellediği bilinmektedir. Ayrıca, nohut pişirirken eklenen baharatlar arasında yer alan kimyonun sindirimi kolaylaştırdığı ve nohutun sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkilerini azalttığı bilinmektedir.
NOHUT YEMEĞİ 5 PÜF NOKTASI
İşte bilmeniz gerekenler
1. Nohutları İyi Haşlayın: Nohut yemeğinin en önemli adımlarından biri nohutları iyi bir şekilde haşlamaktır. Nohutları haşlamadan önce en az 6-8 saat suda bekletmek, daha sonra ise tencerede yumuşayana kadar haşlamak nohut yemeğinin lezzetini artıracaktır.