İlçe Gençlik Merkezinde düzenlenen satranç turnuvasına, Dört ayrı kategoride mücadele eden sporculardan dereceye girenlere ödül verilecek.

Belediye olarak çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sunacak birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Enver Hakan Zengince, “İlçe genelinde yaptığımız yatırımlarla çocuklarımızı farklı spor dallarıyla buluşturmaya, onlara yeni ufuklar açmaya devam ediyoruz. Gençlerimizin en az bir spor dalında lisanslı olmasını istiyor, bu konuda da çalışmalarımızı aralıksız sürüyoruz” dedi.

6.jpg

Bismil belediye Başkan yardımcısı Rıdvan Akyol ise, çocukları günümüz teknolojisinin zararlarından korumak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve akademik başarılarını arttırmak için turnuvalar düzenlediklerini anlattı.

Bugün Bismil’de temaslarda bulunan ve Satranç Turnuvasına katılanları da ziyaret eden, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Ak parti MKYK üyesi Alaattin Parlak, Ak parti Diyarbakır İl başkanı Av. Muhammed Şerif Aydın, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Enver Hakan Zengince, Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Turan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Osman Sülün ve bazı ilçe protokolü katıldı.

ESKİ TARIM BAKANI MEHMET MEHDİ EKER, BİSMİL’DE TEMASLARDA BULUNDU.

Eski Tarım Bakanı ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, Bismil ilçesinde Ak parti teşkilatı karşıladı, Eker, Bismil Millet bahçesinde TRT Şen TV’ye Kürtçe özel röportaj verdi. Eker ve beraberindekiler daha sonra Tepe beldesinde Ak parti İl başkanı Av. M. Şerif Aydın’ın amcasının oğlunun düğüne iştirak etti. Daha sonra Tepe beldesinde esnaf ziyareti yapan Eker ve beraberindekiler, Tepe halkıyla kıraathanede bir araya gelerek halkın sorunlarını dinledi.

Editör: Haber Merkezi