Kürtçe Yaşasın, Gelecek Nesillere Aktarılsın

Şahin, Kürtçenin kadim bir dil olduğunu ve Kürt halkı tarafından sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı. Son yıllarda Kürtçeye yeterince önem verilmediğini ve çocukların anadillerinden uzaklaştığını belirten Şahin, Kürt halkının anadillerini çocuklarına da öğretmeleri için mücadele etmeleri gerektiğini kaydetti.

Seçmeli Derslerde Kürtçeyi Tercih Edin

Seçmeli derslerin 19 Şubat'a kadar uzatıldığını hatırlatan Şahin, "Kürtçenin kaybolmaması ve zenginleşmesi için çocuklarımızın Kürtçe dersini seçmesini istiyoruz. Bu, Kürtçenin okullarda ders olarak işlenebilmesi ve gerekli öğretmen atamalarının yapılabilmesi için önemli." dedi.

Kürtçe Bir Değerdir, Kaybolmamalıdır

Her dilin bir insan olduğunu ve hiçbir dilin kaybolmaması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Kürtçe kadim bir dil ve değerimizdir. Kaybolmaması için sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

Çocuklarımız Kendi Dillerini Öğrenmeli

Çocukların anadillerini öğrenmeleri gerektiğini belirten Şahin, "Kürtçe dili Kürt halkının geleceğidir. Hiçbir kavim dili olmazsa ayakta kalamaz." ifadelerini kullandı.

Kürtçe Dersini Seçerek Anadilimize Sahip Çıkalım

Şahin, "Kürtçe Allah'ın da bir ayetidir ve sahiplenilmesi gerekir. Bunu yapmanın yolu da okullarda seçmeli ders olarak tercih edilmesidir. Gerekli öğretmen atamalarının da yapılabilmesi için anne ve babalara diyoruz ki; Ana dilimizin kaybolmaması ve yeni nesillerin dillerini öğrenebilmeleri için mutlaka Kürtçe dersini tercih edin." çağrısında bulundu.

Editör: Özgür Ağar