HÜDA PAR Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Bismil Belediye Başkan Adayları Ali Bilmez, Bismil İlçe Başkanı Emin Bal ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber Temmuz 1938'de Bismil’de çıkan çatışmada öldürülen Şeyh Said'in kardeşi Şeyh Abdurrahim’in kabrini ziyaret ederek dua etti.
Dinç, Şeyh Abdurrahim’in Kabrini Ziyaret Etti 1

“Şeyh Said ve Bediüzzaman’ın mezar yerleri bir an önce ortaya çıkarılmalı”

Kabir ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yapan Dinç, vefat etmiş birinin mezarının ortaya çıkarılmamasının büyük bir ayıp olduğunu ifade ederek, Şeyh Said ve Bediüzzaman’ın mezar yerlerinin bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini belirti.

Dinç, Şeyh Abdurrahim’in Kabrini Ziyaret Etti 3

“Vefat etmiş birinin mezarının ortaya çıkarılmaması büyük bir ayıptır”


HÜDA PAR olarak Şeyh Said ve dava arkadaşlarının kendi değerleri olduğunu ifade eden Dinç;
“Şu anda 1938’de şehit olan Şeyh Said’in kardeşi Şeyh Abdurrahim’in mezarının başındayız. Rabbim mekânını cennet eylesin. Bunlar bu toprakların ve memleketin değerleridirler. Bu memleketin kendi inancına, kendi değerlerine sahip çıkması için çalışmışlar, gayret etmişler. Bu yolda mücadele etmişler ve şehit olmuşlar. Bugün bu memleket, bu toprakların insanları, bu şahıslara değer veriyor ve onların yolundan gidiyor. Biz HÜDA PAR olarak Şeyh Said, onun arkadaşları ve kardeşleri gibi bu yolda olanları kendi değerimiz biliyoruz. Bugün şehit Abdurrahim’in mezarı var en azından üzerinde bir Fatiha okuyabiliyoruz. Ancak Şeyh Said’in şu an bir mezarı bile yok, bir Fatiha bile okuyamıyoruz. Vefat etmiş birinin de mezarının ortaya çıkarılmaması bu memleket için büyük bir ayıptır. Buradan tekrardan çağrımızı yapıyoruz, Şeyh Said ve Bediüzzaman’ın mezar yerleri bir an önce ortaya çıkarılsın. Bizler, yakınları ve sevenleri en azından mezarı başına gidip bir Fatiha okuyabilsin.” İfadelerini kullandı.

Dinç, Şeyh Abdurrahim’in Kabrini Ziyaret Etti 2

Dinç, Şeyh Abdurrahim’in Kabrini Ziyaret Etti 5

Muhabir: (Kamuran Turgay)