Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Abdulkadir Develi, CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Develi şu ifadeleri kullandı:

Tasarruf süreci geçen yıl başladı. Geçen yıl kamu harcamalarının %1.7 olduğunu görüyoruz. Bu, enflasyonun altında olduğunu gösteriyor. Neden tasarruf yapıyoruz? Sıkılaşma sürecindeyiz. Temel amaç enflasyonu kontrol etmek ve enflasyonu destekleyen para politikası oluşturmak. Kamu tüketim harcamalarını rasyonelleştirerek enflasyonla mücadeleye destek olmak.

Hangi alanlar? İlk olarak araçlar akla geliyor. Kullanılmayan, gereksiz olduğu belirlenen araçlar satılacak. Kiralama tekrar ele alınacak. Toplu taşıma araçlarına yönelme düşünülebilir.

Vatandaşa ne gösterilmek isteniyor? Kamu, enflasyonla mücadelede elini taşın altına koyduğunu gösteriyor. Vatandaşlarla birlikte kamunun da tasarrufa katılması bekleniyor. Kamu harcamalarının rasyonelleştirilme sürecinden bahsediyoruz.

İŞLETMELER KDV KURALLARINA NE KADAR UYUYOR?

Deprem dışındaki tüm harcamalar gözden geçiriliyor. Farklı mal ve hizmetler için farklı KDV oranları var. İşletmeler bunlara uyuyor mu? Bu denetleniyor. İşletmeler KDV kurallarına ne kadar uyuyor? Bu inceleniyor.

1500 ARAÇ SATIŞI HAKKINDA

Merkezi idarelerdeki makam araçlarının sembolik bir önemi var. 1500 araç yüksek bir sayı değil, sembolik bir öneme sahip. Tasarrufa başladım, gereksiz harcamaları keseceğim ve araç kullanımını kısıtlayacağım. Yeniden tahsis sürecini değerlendireceğim. Bu temelde 1500 araçtan elde edilecek gelir önemli değil. Vatandaşın odaklandığı nokta bu olacak. Kamu tasarrufa nereden başlıyor? Araçlar ve demirbaş alımları."

Kaynak: (Haber Merkezi)