Şırnak’ın Uludere ilçesinde meydana gelen ve otobüs şoförü Sabri Yumak’ın hayatını kaybettiği trafik kazasının araç içi kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler, yolcu otobüsü ile tırın çarpıştığı anları gözler önüne serdi.
KAZA ANI KAMERADA
Otobüs yol kenarındaki eve çarptı
Kaza, dün sabah saatlerinde Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesinin girişinde meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre, 06 BY 7711 plakalı yolcu otobüsü ile plakası öğrenilemeyen tır çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs, yol kenarında bulunan bir eve çarparak durabildi.
Otobüs şoförü hayatını kaybetti

Kazanın ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Kazada yaralanan 15 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Kurtalan ve Şırnak’taki hastanelere kaldırıldı.
Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan otobüs şoförü Sabri Yumak, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Diğer 14 kişi ise yaralandı.
Kaza anı araç içi kamerasına yansıdı

Kazanın ardından yolcu otobüsüne ait araç içi kamera görüntüleri ortaya çıktı.
Görüntülerde, seyir halindeki otobüsün karşısından gelen tırın dorsesinin otobüsün üzerine doğru kaydığı, otobüsün önce dorseye, ardından yol kenarındaki eve çarptığı görüldü.
Kazayla ilgili soruşturma sürüyor

Bir kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin yaralandığı kazanın meydana geliş nedeninin belirlenmesi amacıyla başlatılan soruşturma devam ediyor.








