CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti dışındaki tüm siyasi partilere açık olacak" demişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "sürç-i lisan" diyerek durumu yumuşatmaya çalışsa da Köksal, sözlerinin arkasında durdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Köksal için "Ya başka bir iş bulacak ya da başka bir partiye gidecek" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmelerin ardından Fatih Portakal, Köksal'ın açıklamalarının CHP'nin eski lideri Kılıçdaroğlu'ndan talimat aldığını iddia etti ve "Ben bunun talimatla yapıldığını düşünüyorum. Açıkçası, Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinden biri olduğunu düşünüyorum. Özgür Özel'in Kılıçdaroğlu'yla arasını bozmak istemediği için aday gösterildiğini tahmin ediyorum. Bu talimatı kanıtlayamam ama Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini düşünüyorum. Net bir şekilde söylüyorum" yorumunu yaptı.

KILIÇDAROĞLU: TÜM BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARISINI İSTERİM
Bu iddialar üzerine T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tekrar ifade etmek gerekirse: Burcu Köksal'a bu konuda talimat verdiğim iddiası aşağılık bir iftiradır. Benim yakın çevremde bulunan herkes bunu çok iyi bilir. CHP'nin tüm belediye başkanlarının başarılı olmasını isterim, bu benim en büyük temennimdir. Ne yazık ki kasıtlı olarak bana karşı yalan haberler yapılıyor. Bana karşı kasıtlı olarak yapılan yalan haberlere ve iftiralara alıştım ancak bu sefer sadece ben değil, CHP zarar görüyor. Bana yöneltilen yalan haberlere ve iftiralara alışkınım ama partimin zarar görmesine asla izin vermeyeceğim. Sonuç ne olursa olsun" dedi.

Kaynak: (AA)