Afyonkarahisar’da peş peşe yaşanan silahlı saldırılar büyük üzüntüye neden oldu. İhsaniye ilçesi ve çevresindeki farklı noktalarda pompalı tüfekle gerçekleştirilen saldırılarda, aralarında iki öğretmenin de bulunduğu 8 kişi yaşamını yitirdi.
OLAY ANLARI VİDEO:
Saldırıların şüphelisi Arif Sefa Özdemir (30), gasbettiği araçlarla Eskişehir’e kaçtıktan sonra polis ve jandarma ekiplerinin ortak çalışmasıyla yakalandı.
İlk saldırıda 3 çocuk annesi ağır yaralandı
Olaylar, Afyonkarahisar merkez Osman Gazi Mahallesi’nde başladı.
Edinilen bilgilere göre, kuaförden çıktıktan sonra Uydukent semtindeki evine gelen üç çocuk annesi Sevgi Postalcı, saat 15.30 sıralarında çocuğunu okuldan almak üzere otomobiline bindiği sırada silahlı saldırıya uğradı.

Pompalı tüfekle başından vurulan Postalcı, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan kadının daha sonra entübe edildiği öğrenildi.
İki kadın öğretmen hayatını kaybetti
İlk saldırının ardından bölgeden uzaklaşan şüpheli, İhsaniye ilçesine bağlı Yukarıtandır köyünde iki öğretmenin bulunduğu otomobile ateş açtı.
Saldırıda İhsaniye Yukarıtandır Ortaokulunda görev yapan Fen Bilimleri öğretmeni Ayşe Sena Demir (46) ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hilal Mete (31) vuruldu.

Hilal Mete olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Ayşe Sena Demir kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Ayazini ve Kıyır köylerinde 5 kişi öldürüldü
Saldırılarını sürdüren şüpheli, gasbettiği kırmızı hafif ticari araçla Ayazini köyüne gitti.
Burada 40 ND 574 plakalı otomobilde bulunan Ahmet Uzel (57), Bekir Toprak (50) ve Noman Toprak (56), pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.
Ardından Kıyır köyüne geçen saldırgan, 03 AGV 654 plakalı otomobildeki Seydi Ahmet Aydoğmuş (73) ile Satı Aydoğmuş’u (68) da silahla vurarak öldürdü.
Bölgede yapılan incelemelerde, olay yerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta 61 yaşındaki İsmail Şen’in de cansız bedeni bulundu.
Böylece saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 8’e yükseldi.
Saldırganın görüntüleri kameraya yansıdı

Şüphelinin saldırılar sırasında kullandığı kırmızı hafif ticari araçtan pompalı tüfekle indiği anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.
Görüntülerde, şüphelinin araçtan silahla uzaklaştığı, bir süre sonra geri dönerek diğer kapıdan bir kova aldığı ve yeniden bölgeden ayrıldığı görüldü.
Eskişehir’de araç gasbederek kaçmaya çalıştı
Saldırıların ardından 54 ACC 723 plakalı aracı gasbeden Arif Sefa Özdemir, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi yönüne kaçtı.
Güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucunda şüphelinin kullandığı araç, Seyitgazi ilçesine bağlı kırsal Taşlık Mahallesi’nde çamura saplanmış halde bulundu.
Aracı terk ederek yaya olarak kaçan Özdemir’in, daha sonra bölgede süt satışı yapan bir kişinin 26 NZ 187 plakalı otomobilini de gasbettiği belirlendi.
Güvenlik güçleri lastiklere ateş ederek durdurdu

Gasbettiği otomobille ana yola çıkmaya çalışan şüpheli, polis ve jandarma ekiplerinin oluşturduğu uygulama noktasında durdurulmak istendi.
Ekipler, kaçışı önlemek amacıyla otomobilin lastiklerine ateş etti.
Şüphelinin de güvenlik güçlerine silahla karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı. Ardından etkisiz hale getirilen Arif Sefa Özdemir yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelinin üzerinde ve araçta çok sayıda fişek ele geçirildi.
Bir jandarma personeli yaralandı

Yakalama sırasında çıkan çatışmada bir jandarma astsubayının kulağından hafif yaralandığı bildirildi.
Gözaltına alınan Arif Sefa Özdemir, ilk işlemleri için Jandarma Komutanlığına götürüldü.








