Bingöl-Erzurum kara yolunda etkili olan kar, kış aylarını aratmadı. Mayıs ayında yağan kar, yüksek rakımlı kesimleri beyaza bürüdü.

Mayıs Ayında Lapa Lapa Kar Yağdı 1

Mayıs ayında ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına indi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bazı iller için kar yağışı, gök gürültülü sağanak yağış ve yağmur uyarısı yaptı.

Mayıs Ayında Lapa Lapa Kar Yağdı 3

Bingöl'ün Karlıova ilçesi ile Erzurum yolu Çirisli mevkiinde 2400 rakımlı bölgede kar yağışı etkili oldu. Mayıs ayında etkili olan kar, dağlarda güzel görüntüler ortaya çıkardı.

Mayıs Ayında Lapa Lapa Kar Yağdı 2

Van'da da kar yağışı etkili oldu

Van'ın Başkale ilçesinde akşam etkili olan sağanak, sabaha karşı yerini kara bıraktı.

Van'da Kar Yağışı Etkili Oldu 3

Kar yağışıyla sıcaklığın hissedilir derecede düştüğü ilçede, ağaçlar ve araçların üzeri karla kaplandı, yüksek kesimler beyaza büründü.

Van'da Kar Yağışı Etkili Oldu 1

İlçe sakinlerinden Kıyas Bakışkan, güne karla uyanmanın şaşkınlığını yaşadıklarını söyledi.

Dün de Bayburt, Gümüşhane ve Ordu'nun yüksek kesimlerine kar yağışı etkili olmuştu. Mayıs ayında yağan kar nedeniyle vatandaşlar şaşırdı.

Van'da Kar Yağışı Etkili Oldu 2

Meteoroloji bu illeri uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mayıs ayı gelmesine bazı kentler için kar yağışı uyarısı yapmıştı.  Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Bingöl ve Erzurum'un batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)