Zorlu kış mevsiminin ardından havaların ısınması ve karların erimesiyle Yüksekova'da meralar yeşerdi. Kış boyunca hayvanlarını ahırlarda yem ve kuru ot ile besleyen besiciler, baharın gelişiyle birlikte büyük bir sevinç yaşadı.

Sürülerini karlı dağların eteklerinde yeşeren meralarda otlatmaya başlayan besiciler, yem maliyetinden kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yürekli köyünden besicilerden Salih Kartal, "Zorlu bir kışı geride bıraktık. Hava ısındı, hayvanlarımızı meralara çıkardık. Baharın güzelliğiyle birlikte biz de mutluyuz. Köyümüzde bir tarafta kar, bir tarafta yeşillik var. Kışın çok zorluk çekiyoruz. Yaklaşık 5-6 ay karla mücadele ediyoruz. Kuzuları daha çıkarmadık, onları da birkaç gün sonra meralara çıkaracağız. Bizim işimiz bu." dedi.

Besici Hurşit İşleyen ise 5 aydır ahırlarda besledikleri hayvanları meralara çıkardıklarını belirterek, "Kışın hayvanlar ahırlarda kalıyor bu da masraflı oluyor. Bölgemizde binlerce hayvan meralara çıktı. Biz de hayvanlarımızı merada otlattığımız için mutluyuz." dedi.

Editör: Basri Akaydın