Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre: Ülke genelinde parçalı ve az bulutlu, bazı yerlerde çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu, Ankara'nın kuzeyi ve doğusu, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Çankırı ve Karabük çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Yağışların Hakkari, Van’ın güney ve doğusu, Şırnak’ın doğusu ile Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde ise toz taşınımı bekleniyor.

0612Buyuk (3)

Hava Sıcaklığı
Hava sıcaklıklarında kayda değer bir değişiklik beklenmiyor, genellikle mevsim normallerinde, bazı iç ve batı bölgelerde ise yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı
Son değerlendirmelere göre; 21 Mayıs 2024 Salı günü öğleden itibaren Hakkari, Van’ın güney ve doğusu, Şırnak’ın doğusu ile Muş ve Bitlis illerinin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Toz Taşınımı Uyarısı
Marmara'nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı beklendiği için; görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

1218Buyuk (3)

Muhabir: Basri Akaydın