Peygamber sevdalıları, tekbirler ve salavatlarla dolu Newroz meydanında gerçekleştirilen "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi etkinliğine coşkuyla katılırken, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen kadınlar, Müslüman ülkelerine Filistin'e ve Gazze'ye destek çağrısında bulundular.

Programda Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği, Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri ve Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş da konuşma yaptılar. Miting alanını dolduran halk, ilahi ve marşlar eşliğinde coşkuyla etkinliği kutladılar.

"Filistin'e ve Gazze'ye Destek Olun"

Katılımcılardan Remziye Kaya, Peygamber Efendimizin kutlu doğum haftası ve Kudüs ile Filistin'i desteklemek için geldiklerini söyleyerek, "Biz onlar için buradayız. Onlar bizim kardeşlerimiz. Peygamberimiz, 'Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir' demiştir; bu yüzden mazlum Filistin halkının yanındayız. Tüm Müslüman ülkelerine sesleniyorum; Filistin'e, Gazze'ye destek olun, onları yalnız bırakmayın" dedi.

"Bu Atmosfer İslam'ın Birliğinin Simgesi"

Zümrete Durgunsu

Gazze ve Doğu Türkistan'a destek çağrısında bulunarak, "Peygamber Efendimizin kutlu doğum etkinliğine ailemle birlikte geldik. Buradaki atmosferi yaşamadan anlamak mümkün değil. Gazze ve Doğu Türkistan, ümmetin acı bir gerçeği. Hükümetten bu kardeşlerimize destek olmalarını bekliyoruz" dedi.

Susa Nur Ulu

bu tür etkinliklerin Peygamber Efendimizi tanımak için önemli olduğunu ve burada birlikte olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Kübra Nur Çakmak ise burada toplananların aynı dava için bir araya geldiğini ve bu birliğin İslam'ın tek din ve kardeşlik olduğunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Kübra Nur Çakmak

Peygamber sevdasına olan güzel ruhu yitirmemek adına etkinliğe dava arkadaşıyla beraber geldiğini belirten Kübra Nur Çakmak ise şöyle konuştu:

"Bu kutlu yola baş koyan sevdalılardanız. Rabbim sevgimizi ve bütünlüğümüzü daim eylesin. Her daim Filistin, Kudüs ile beraberiz. Dualarımızla her zaman onlarlayız. Her zaman kardeşlerimizle bir bütünlük ruhunu yanımızda hissediyoruz. Kudüs ve bütün Filistin tamamen özgür olana kadar onlarlayız. Buradaki atmosfer İslam'ın tek din ve kardeşliğin bir bütün olduğunun bir simgesi bu meydandadır ve buradaki atmosferi gördüğümde tüylerim diken diken oluyor. Bunu anlamak için de burada olmak gerekiyor. Bu güzel ruhu yitirmemek için bu tarz programların her zaman yapılmasının taraftarıyım. Filistinli kardeşlerimizi unutmamak adına da bütün programlara katılalım ve katılım sağlayalım."

"O'nun başlattığı davaya hep beraber sahip çıkıyoruz"

Güler Ulu, böyle güzel etkinliklerin Peygamber Efendimizi hatırlattığını ve onun davasına sahip çıkmaya devam ettiklerini ifade ederek, çocuklarıyla birlikte gelerek onlara da bu ruhu aşıladıklarını söyledi.

Kaynak: İLKHA