Geçen yıl tepe mahallesi doğalgaza kavuşacak denildi. Fakat herhangi bir çalışma ve adım yok.
Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Tepe mahallesinde vatandaşların doğalgaz talebi Eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e soruldu.

Geçen yıl, Mehmet Mehdi Eker, Diyar gaz firma sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Nasıroğlu ile Bismillin büyük mahallelerine Doğalgaz döşemesi ile ilgili görüşme yaptı. Görüşmede, Diyargaz Genel müdürü Ferhat Nasıroğlu, Tepe mahallesinin doğalgaz’a kavuşturması için çalışmaları hızlandıracağı ifade etti. Fakat herhangi bir gelişme yok.

HIZLANMAYI BIRAK, DİYARGAZ TEPE’Yİ DAHA GÜNDEME BİLE ALMADI.

Tepe- Bismil üçyoluna kadar gelen Doğalgaz boru hattına rağmen mahalleye doğalgaz verilmemesi sebebiyle evlerinde klima, soba ve tüp kullanan mahalle sakinleri, gelen elektrik faturalarının yüksekliğinden ve sobanın yaydığı kirlilikten yakınıyor.
Tepe’ye gelecek doğalgazda sanayi fabrikaları ve enaz 10 bin nüfus faydalanacak. Yol üzerinde bazı fabrikaların Diyargaz’ın boru döşemesinde destek çıkacağı ifade edildi.
Doğalgaz Firması ise, Tepe mahallesine Doğalgaz döşememesine, Bismil Tepe Karayollarının üzerinde imar planın olmamasına bağlıyor.

BİSMİL’DE ÇARPIK YAPILAŞMA İMAR PLANIYLA ANCAK SONA EREBİLİR.


Bismil Merkezde yıllarca çarpık yapılaşmada nasibini aldı. Bu sefer Bismil köprüsünden Aralık köyü ve Köseli mahallerinde çarpık yapılaşma çoğalmakta, Belediye ceza kesiyor, fakat ceza kesmekle de olmuyor. Vatandaş ev yapmak istiyor. İmarlı yer yok. Bismil Obalı mezrasında daire fiyatı 2 milyon TL geçti. İlçede bir an önce İmar planı devreye alınması zorunludur.

BİSMİL’DE ÇARPIK YAPILAŞMANIN GETİRDİĞİ ÇİRKİN GÖRÜNTÜNÜN ORTADAN KALDIRILMASI İÇİN YENİ BİR İMAR PLANININ ŞART;

Son yıllarda kaçak yapılaşma nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Diyarbakır’ın Bismil ilçesi, yıllardır çözülemeyen imar planıyla gündemde;
Bismil Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Musa Çelebi, Halkı mağdur etmeden bölgenin ihtiyacını karşılayacak imar planı Bismil’in birinci sorunu olmazsa olmazı imar planı, İmar çözülmedikçe, Bismil’in çirkin gözüken durumunu ortadan kaldıramayız. Çok basit dokunuşlarla Bismil çok daha güzel duruma gelecektir. Ancak öncelikle uygulanabilir bir imar istiyoruz. Halkı mağdur etmeden bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir imar planı istiyoruz. Dolayısıyla bizim sorunumuz imardır, 2022 yılındayız halen imar yok. Köylerde 18. Madde uygulamasında bahsediliyor. Ama yine uygulamaya konulmuyor. Bismil ilçesine yazıktır. Burada yerleşik bir hayat var. Bu yerleşik hayata göre bir imar çıkartılması talep ediyoruz." dedi.

MİLLETİN PARASI HEBA OLUYOR

Bismil Aralık Köyü Kooperatif mahallesinde alt yapı çalışmaları bitmeden kaldırım yapma konusuna değinen Tepe eski belediye başkanı Ahmet Çelebi, yaptığı açıklamada, Örneğin şu anda Aralık köyü kooperatif mezrasında Karayolları kaldırım ve alt yapı yol yapmaktadır. Yol kaldırım yapılması güzel ama, yarın ve öbür gün inşallah Doğalgaz, Telekom ve Dedaş hattı çektiğinde maalesef kaldırım yıkılacak, Tekrar kazı yapılacak. Peki, bu para kimin cebinde çıkıyor. Neden düzgün bir iş yapılmıyor. Yetkililerden neden ses yok. Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi