Müdürlükten yapılan açıklamada, Eğitim-Sen Kocaeli Şubesinin deprem tahkikatına ilişkin dilekçesi üzerine verilen resmi yazının, "iyi niyet" sınırlarını aşan ve gerçeği yansıtmayan bir şekilde basına aktarıldığı belirtildi.

Açıklamada, güçlendirmeye ihtiyaç duymayan okulların hedef gösterilerek kamuoyunun yanlış yönlendirildiği ifade edilerek şunlar kaydedildi:

"1999 yılı öncesinde ilimiz genelindeki 343 okulun yüzde 75'inde hasar tespit edilmiştir. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile yapılan deprem tahkikatları ve incelemeler sonucunda, bazı okullar güçlendirilmiş, bazıları ise yıkılarak yeniden yapılmıştır. Basında yer alan yüzde 25'lik oran, güçlendirmeye ihtiyaç duyulmayan okulları kapsamaktadır. 'Bu okullarda hiçbir işlem yapılmadan eğitim öğretime devam ediliyor' şeklindeki algı, kamuoyunu yanıltmaktadır.”

İl genelindeki resmi kurum sayısının 971 olduğu ve okul binalarının düzenli olarak bakımının yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Her türlü olumsuzluğa karşı tedbirler alınmakta ve eğitim öğretim hizmetleri devam eden hiçbir okulumuz deprem riski taşımamaktadır. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Pazarcık merkezli deprem sonrasında, il genelindeki 2000 yılı öncesi yapılan tüm okul binaları yeniden değerlendirildi ve 29 okul binası tahliye edilerek yıkıldı.

Sonuç olarak, 1999 öncesi yapılan ve yıkım kararı verilen okulların tamamı tahliye edilip güçlendirilmiş ya da yeniden yapılmıştır. Haberde güçlendirmeye ihtiyaç duymayan okullar hedef gösterilerek kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine neden olunmuştur."

Kaynak: (Haber Merkezi)