Anadolu Haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre, Ortakonacık Mahallesi'nde dün iki grup arasında muhtarlık seçim süreciyle ilgili yaşanan kavgada Ali Kiraz ile H.K. ve T.D silahla yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan Kiraz, müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada;

"Harran ilçesine bağlı Ortakonacık Mahallesi'nde iki grup arasında muhtarlık seçim süreciyle ilgili olarak meydana gelen silahlı kavga olayı neticesinde 3 kişi yaralanmış ve Şanlıurfa'daki hastanelerde tedavi altına alınmışlardır.

Yaralı kişilerden A.K. kaldırıldığı hastanede vefat etmiş olup H.K. ve T.D. isimli yaralıların ise hayati tehlikesi devam etmektedir. Olayın failleri olduğu değerlendirilen mahalle muhtarı M.K. ile diğer şüpheliler A.K, H.K. ve H.D. jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

NE OLMUŞTU?

Edinilen bilgiye göre, olay Harran ilçesine bağlı Konacık kırsal mahallesinde yaşandı. İddiaya göre amca çocukları arasında muhtarlık meselesi nedeniyle kavga çıktı. Kavgada Ali Kiraz, hayatını kaybederken, Hüseyin K. ise ağır yaralandı.

Ev ve araçlar ateşe verildi

Kavga sonrası mahallede çıkan olaylarda bazı evler ile araçların ateşe verildiği belirtildi. Kavga ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle mahalleye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Kaynak: AA