Pervari'de 3 Nisan Pazar günü yapılan belediye başkanlığı seçimlerinin ilk sonuçlarına göre AK Parti adayı Teyyar Özcan'ın seçildiği belirtildi. Bu durum, DEVA Partisi adayı İsmail Bilen'in taraftarları arasında hoşnutsuzluk yarattı. İki grup arasında ilçe merkezinde başlayan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü.

Kavgada Abdurrahman Bilen, Rıdvan Narinç, Lokman, Mustafa ve Muhammet Surur Özcan yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Siirt ve Şırnak'taki hastanelere kaldırıldı.

Ağır yaralı olarak Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Abdurrahman Bilen (41), yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından Pervari'de gerginlik tırmanmaya devam etti. İlçe genelinde ve hastanelerde güvenlik önlemleri artırıldı.

Pervari'de Sokağa Çıkma Yasağı!

Siirt Valiliği, Pervari'de yaşanan olaylar sonrası ilçe merkezi ve bağlı tüm köylerde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Valilikten yapılan açıklamada, "Pervari merkez ve bağlı tüm köylerde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince 3 Nisan 01.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması, kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Pervari'de yaşanan bu üzücü olay, seçim sonrası gerginliklerin ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililerden, bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri almaları bekleniyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)