İşgal rejimi, Gazze Şeridi'nde 227. gününde de devam eden saldırılarla, halkı açlık ve susuzlukla yüz yüze bırakarak büyük bir insani krize neden oluyor.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, Gazze şehrindeki Tel el-Heva Mahallesi'nin güneyindeki Netzarim koridorunda konuşlu işgal topçuları ve savaş uçakları, Gazze'nin Zeytun Mahallesi'ni yoğun şekilde bombaladı. Saldırı sonucunda ölenler ve yaralananlar oldu.

Gazze kent merkezinde bulunan Derac Mahallesi'ndeki Şeyh Zekeriya Camii çevresi, işgal savaş uçakları tarafından bombalandı ve yaşamını yitiren 3 kişinin cenazesi Ehli Baptist Hastanesi'ne taşındı.

İşgal hava kuvvetleri, Gazze'nin güneyindeki Es-Sabra Mahallesi'nde bir eve hava saldırısı düzenledi ve saldırıda hayatını kaybedenler ile yaralananlar oldu.

Savaş uçakları, Gazze'nin Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bulunan "El-Attar" ailesine ait bir eve hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nı "Apache" tipi helikopter ve topçu ateşiyle vurdu; saldırı sonucunda ölü ve yaralılar oldu.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentindeki "Lebid" ailesine ait bir apartman hedef alındı ve saldırıda 6 kişi öldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ