Rüstempaşa Çarşısı'ndaki esnaf, 12 Ağustos'ta Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşma öncesinde Oltu taşından yapılan tespih, hediyelik ürünler ve takıları satışa sunuldu.

Rüstempaşa Çarşısı'nın yöneticisi Hakan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çarşı esnafının kupa maçı için hazırlıklarını tamamladığını belirterek, taraftarlar için Oltu taşından yapılan ürünleri satışa sunacaklarını ifade etti.

Erzurum'a gelecek her iki takımın taraftarları için takımlarının renklerine göre hazırlanan ürünlerin ilgi göreceğine inandıklarını belirten Çelik, esnafın bu karşılaşmadan büyük beklentileri bulunduğunu söyledi.

Çelik, Erzurumspor'un Birinci Lig'de mücadele ettiği dönemde esnafa önemli katkıları olduğunu, takımın küme düşmesinin esnafa zarar verdiğini belirterek, kupa maçı sayesinde önceki dönemlerdeki gibi satışların iyi olacağına inandıklarını kaydetti.

Süper Kupa maçı nedeniyle her iki takımın yönetici, sporcu ve taraftarlarının Erzurum'a geleceğini aktaran Çelik, ''Sarı-kırmızı, sarı-lacivert renklerde tespihler, takılar yaptırıyoruz. İnşallah satışlarımız iyi olacak'' diye konuştu.

-Oltu taşı fanatikleşti-

Kentin ekonomisine önemli katkısı bulunan Oltu taşının bu kez fanatik taraftarlar için hazırlandığına işaret eden Çelik, ''Sarı-kırmızı da yaptırdık, sarı-lacivert de yaptırdık. Yani ürünleri fanatikleştirdik'' dedi.

Çelik, Oltu taşının strese iyi geldiğinin bilindiğini, satışa sunacakları bu ürünlerin taraftarın stresini alacağına inandıklarını belirterek, taraftarları karşılaşma öncesinde Oltu taşı ürünlerinden almaya davet etti.

Oltu taşı satışı yapan esnaftan Tahsin Çelik de 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın satışlarına olumlu yansımaları olduğunu belirterek, Erzurum'da oynanacak Süper Kupa final maçından da aynı beklentilerinin olduğunu söyledi.

Bu karşılaşma için kente gelecek sporcu, yönetici ve taraftarın esnafa katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Çelik, ''Kış oyunları döneminde Oltu taşı satışlarımız çok artmıştı. Süper Kupa maçında da işlerimizin iyi olacağına inanıyorum. Bu maç için özel tasarımlarımız var. Sarı-lacivert, sarı-kırmızı tespihler yaptırdık. Biz Oltu taşı esnafı olarak hazırlıklarımızı tamamladık'' dedi.

Mehmet Ergün ise 26 yıldır Oltu taşı ürünlerinden sattığını ifade ederek, büyük kulüplerin Erzurum'a gelecek olmasının esnafı mutlu ettiğini, bunun kente ayrı bir güzellik katacağını ifade etti.

Takı ve tespih ürünlerinde her türlü çeşidin olduğunu vurgulayan Ergün, şunları kaydetti:

''Sarı-kırmızı olsun, sarı-lacivert olsun her renkte tespih ve takılarımızı hazırladık. Çünkü iki büyük kulübü burada misafir etmek, ayrı bir güzellik. Tabi renklerin birleşmesi ayrı bir güzellik. En güzel şekilde misafirlerimizi ağırlayacağız. Büyük takımlar olduğu için illaki heyecanlandırıyor. Her iki takıma başarılar diliyoruz, iyi oynayan kazansın diyoruz.''
 

 AA

 

Editör: Haber Merkezi