1406: Sosyolojinin, mimarinin ve tarih biliminin kurucusu olarak kabul edilen İbni Haldun vefat etti.

1950: Türkiye'de demokrasinin kurumsallaşması adına önemli bir adım atıldı ve Yüksek Seçim Kurulu kuruldu.

1962: Ankara'da Harp Okulu Komutanı Albay Talat Aydemir ve arkadaşlarının gerçekleştirdiği darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

1972: Uçakla seyahat edenlerin gümrüksüz alışveriş yapabileceği ilk duty-free mağazası İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıldı.

1998: 28 Şubat sürecinin karanlık yüzlerinden biri olan Batı Çalışma Grubu (BÇG), Beykoz'da bir Kur'an Kursu'nu kapatarak birçok kişiyi mağdur etti.

2001: Türkiye ekonomisi dalgalı kura geçti ve dolar kuru bir günde 689 bin liradan 964 bin liraya yükseldi. Aynı yıl Medeni Kanun'da yapılan değişiklikle imam nikahı hukuki olarak zina kabul edildi.

2010: Balyoz operasyonu kapsamında 49 kişi gözaltına alındı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun da gözaltına alınanlar arasındaydı.

2015: Türkiye, iç savaşın devam ettiği Suriye'de Osmanlı'dan kalan son toprak parçası Süleyman Şah Türbesi'ne operasyon düzenledi ve türbede bulunan askerler ve emanetler Türkiye'ye getirildi.

2017: Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle kadın subay ve astsubayların başörtüsü takabilmesine imkan tanındı.

Muhabir: Özgür Ağar