1925: Hıyanet-i Vataniye Kanunu'nda değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle dinin politikaya alet edilmesi vatan hainliği sayıldı.

1954: Cemal Abdunnasır, Mısır'da devlet başkanı seçildi. İktidarı döneminde Müslüman Kardeşler'e yönelik baskılar ve katliamlar gerçekleşti.

1964: Muhammed Ali, dünya boks şampiyonu oldu. Muhammed Ali, sadece ringdeki başarısıyla değil, aynı zamanda İslam'ı savunan ve insan hakları için mücadele eden bir aktivist olarak da tanındı.

1991: Varşova Paktı feshedildi. Soğuk Savaş'ın sona ermesinin önemli bir göstergesi olarak kabul edilen bu gelişme, Avrupa'da yeni bir siyasi düzene yol açtı.

1991: Irak, Kuveyt'ten çekilme kararı aldı. Böylece Körfez Savaşı olarak da bilinen "Çöl Fırtınası" harekâtı sona erdi.

1994: El-Halil İbrahim Camii'nde katliam gerçekleşti. Siyonist bir fanatik tarafından gerçekleştirilen saldırıda 67 Müslüman hayatını kaybetti.

1994: Gıyaseddin Barlak Hoca şehit edildi. "Yatağımda ölmek istemiyorum. Ben İslam davası için mücadele edip şehit olmak istiyorum" diyen Barlak'ın şehadeti, derin devletin karanlık işlerini deşifre etmesi açısından da önemliydi.

2016: Kayseri'de görülen Aytaç Baran Davası'nın ilk duruşmasında, cinayetin zanlısı tahliye edildi. Baran'ın avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talepleri de reddedildi.

Muhabir: Özgür Ağar