1941: Türkiye'nin ilk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rıfat Börekçi vefat etti. 1924'te kurulan Diyanet'in başkanlığını üstlendiği süre boyunca, Türkçe Ezan, Türkçe Kur'an, Dinde Reform gibi uygulamalara önemli katkılarda bulunmuştur.

1994: Birleşmiş Milletler, Türk askerlerinin Bosna'ya gönderilmesini kabul etti.

1950: Eskişehir'de sel felaketi yaşandı. 50 bin kişi evsiz kaldı, 2 bin 500 ev yıkıldı, 6 kişi hayatını kaybetti.

1971: Ankara'da dört Amerikan askeri kaçırıldı. Polisin üniversiteye düzenlediği operasyonda çatışma çıktı; öğrenci Erdal Şener öldü, birkaç kişi yaralandı. ABD'li askerler 8 Mart'ta serbest bırakıldı.

1991: Irak, Körfez Savaşı esirlerini serbest bıraktı.

2001: Mekke'de Hac sırasında yaşanan izdihamda 35 hacı hayatını kaybetti.

2009: Kırgızistan Hükümeti, kadınların tüm devlet dairelerinde başörtüsü takmasını yasaklayan özel bir kararname yayınladı.

2016: Ünlü İslam alimi ve Kuzey Amerika Fıkıh Konseyi kurucusu Prof. Dr. Taha Cabir Al-Awani hayatını kaybetti.

2016: Zaman Gazetesi'ne İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla kayyum atanmasıyla beraber Zaman'ın yanı sıra meydan ve Today’s zaman ile Cihan Haber Ajansı'nın da yönetimleri değişti.

2018: İşçi-işveren anlaşmazlığında arabuluculuğun zorunlu hale gelmesinin ardından Adalet, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıkları dahil olmak üzere Türkiye'deki kamu kurumlarının çalışanları ile arabuluculuk sağlandı.

2019: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın askıya alınmasını öngören kararnameyi imzaladı.

Muhabir: Özgür Ağar