14 ŞUBAT 496: Aziz Valentinus adlı bir rahibin, Roma İmparatoru II. Kıladyus tarafından idam edildiği tarih. 496'da Papa Gelasius, Aziz Valentinus Günü'nü 14 Şubat olarak ilan etti. Bu gün, Amerikalı Ester Havlend'in ilk Sevgililer Günü kartını göndermesiyle farklı bir kutlama biçimi kazandı. Bugün, Batı ülkelerinde Sevgililer Günü olarak kutlanır ve ne yazık ki, bazı Müslüman ülkeler de bu geleneği benimsemiştir. Özellikle genç Müslümanlar, Sevgililer Günü'nü kutlama eğilimindedir, bu da kapitalist sistem için büyük bir tüketim fırsatıdır.

1876: ABD'li bilim insanı Alexander Graham Bell, telefonu icat etti ve patent başvurusunda bulundu. Patent başvurusu 7 Mart'ta kabul edildi.

1878: I. Meşrutiyet sona erdi. Osmanlı İmparatorluğu'nda 1876'da ilan edilen anayasal yönetime denir. Meşrutiyetin diğer adı Parlamenter Monarşi'dir.

1980: Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren, iç düşmanla mücadele ettiklerini açıkladı. Aynı yıl Eylül ayında gerçekleştirdiği darbe ile 12 Eylül Darbesi'ni gerçekleştirdi.

2004: Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İmar Bankası soruşturması kapsamında Uzanlar'a ait 219 şirkete el koydu.

2005: Lübnan'ın eski Başbakanı Refik Hariri, Beyrut'taki bir saldırıda öldürüldü. Bir rapora göre, Hariri'nin Suriye ve Lübnan istihbarat servislerinin planladığı bir suikasta kurban gittiği iddia edildi.

2017: ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye'de 15-22 Kasım 2015 tarihleri arasında 5,265 adet seyreltilmiş uranyum içeren mühimmatın kullanıldığını doğruladı.

2018: Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Şahımerdan Sarı, Türkiye'ye iade edildi ve Metris Cezaevi'ne gönderildi.

2019: Keşmir'de Hindistan'a bağlı para-milis askerleri taşıyan bir konvoya bombalı bir saldırı düzenlendi. Saldırıda, Keşmir'deki işgal karşıtı direniş grupları tarafından 44 Hint işgal askeri öldürüldü.

Muhabir: Nurşen Ağar