1844: Dominik Cumhuriyeti, Haiti'den bağımsızlığını ilan etti. Haiti, eski bir Fransız sömürgesi olup, ABD'den sonra bağımsızlığını ilan eden ikinci ülkedir.

1917: Rus Çarlığı'nın çöküşü gerçekleşti.

1933: Reichstag binası yandı. Reichstag, Hitler Almanya'sının liderliğine geçene kadar Almanya Parlamentosu'nun toplandığı yerdi. Olayın ardından Naziler diktatörlüklerinin temellerini atmış oldular.

1937: Özel girişimle inşa edilen ilk Türkiye gemisi olan ''Belkıs'', Haliç'te denize indirildi.

1988: Türkiye'de ilk yapay kalp ameliyatı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Ancak hasta, gerçek kalp bulunamadığı için bir süre sonra yaşamını yitirdi.

2001: Başbakan Bülent Ecevit, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Kemal Derviş'i görüşmek üzere Türkiye'ye çağırdı.

2011: Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında vefat etti. Erbakan Hoca, siyasi hayatı boyunca birçok parti kurdu ve Türkiye'nin siyasi ve sosyal hayatına önemli katkılarda bulundu.

2013: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile emekli Tümgeneral Yücel Özsır tutuklandı.

2019: Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, halı saha maçına bir saat erken gelen ilçe Cumhuriyet Savcısı, top oynayan 14 öğretmeni polis çağırarak gözaltına aldırdı.

2020: Suudi yönetimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Muhabir: Özgür Ağar