TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenebildiğini belirtti.

Palandöken, kartla yapılan ödemelerde "kredi kartı tahsilat farkı" adı altında 77 lira ek ücret alındığını dile getirerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Vatandaşlar, araç muayenesi için zaten yüksek meblağlar öderken, kartlı ödemelerde ek ücret ödemek istemiyor. Kredi kartı tahsilat farkının vatandaştan tahsil edilmesi adil hizmet anlayışıyla bağdaşmıyor. Kredi kartıyla ödemelerde kolaylık sağlanması gerekirken bu ek ücretle zorluk çıkarılıyor. Ayrıca, bu ek ücretin randevu alınırken belirtilmemesi ve vatandaşın bu durumu ödeme sırasında öğrenmesi beklenmedik bir mali yük getiriyor."

Palandöken, bu yıl araç muayene ücretlerinin otomobil, minibüs ve kamyonet için 1149 liradan 1821 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için 586,5 liradan 927,6 liraya yükseltildiğini, otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için ise 2 bin 462,4 lira olduğunu belirtti.

Araç muayene ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve vatandaşların bu ücretleri ödemekte zorlandığını söyleyen Palandöken, şunları kaydetti:

"Bakım ve onarım yapılmadan, sadece 10-15 dakika süren bir arıza tespitinden bu kadar yüksek ücret almak adil değil. Araçların yıllık bakımları, sabit giderleri, sigorta zamları, yakıt fiyatlarındaki artışlar ve lastik ücretleri gibi yüksek maliyetler esnafımızı zorluyor. Bu nedenle ticari araçlar için özel muayene sistemi oluşturulmalı. Ayrıca ticari araç sahiplerine belirli avantajlar ve indirimler sağlanarak maliyet yükleri hafifletilmeli."

Kaynak: (Haber Merkezi)